aktuelt

19. JUNI 2023

VI SØGER NYE KOLLEGAER

lrepladsVil du være med til få flere lokale unge i lære, flere voksne i job og styrke beboernes trivsel under renoveringenen af almene boligområder? Så er det måske dig, vi leder efter. Vi har lige nu masser af spændende opgaver i forbindelse med byggesagerne i Solhusene, Hyldespjældet, Galgebakken, Blokland og Hedemarken. Der er ansøgningsfrist d. 6. august 2023, og du kan læse mere her

 

 

15. JUNI 2023

BOLIGSOCIAL KONFERENCE SAMLEDE BYEN

boligsocial konference velkomst160 beboere, politikere og samarbejdspartnere var mødt op, da der var boligsocial konference i Albertslund d. 7. juni. Engagementet var stort. Der blev delt personlige fortællinger, gode idéer og erfaringer. Og der var dialog på tværs af sektorer: aktive medborgere, boligorganisationer, kommune og virksomheder. Tak til alle, der var med til at gøre det til en spændende aften. Du kan finde materialet fra konferencen her.

 

28. APRIL 2023

TILMELDING TIL BOLIGSOCIAL KONFERENCE

Boligsocial konference 2023Tilmeldingen er nu åben til den boligsociale konference 7. juni. Konferencen er for både beboere og samarbejdspartnere i kommune, boligselskaber, foreninger m.v. Det bliver en aften, hvor man både kan netværke og blive inspireret. Der er oplæg af Carsten Jensen fra Ålborg Universitet, som ved en masse om velfærdsstaten, og hvad boligsocialt abejde betyder i den forbindelse. Du kan møde sociolog og forfatter Aydin Soei. Du kan høre om, hvordan fysiske renoveringer og socialt arbejde hænger sammen i Albertslund. Du kan møde aktive beboere, der viser, hvad aktiviteter i boligområderne kan betyde for trivsel og fællesskab. Sidst men ikke mindst vil du høre, hvad boligsocialt arbejde er for beboere i Kanalens Kvarter, Hedemarken, Blokland og Albertslund Nord. Se invitationen her. Programm er her.

 

22. MARTS 2023

GAVLEN - EN NY SLAGS JOBCENTER  

Gavlen13. marts var der indvielse af GAVLEN i Hedemarken. Gavlen er en ny slags jobcenter, som er sat i værk i samarbejde mellem AKB, Albertslund Kommune og ABC. Jobcenteret vil nemlig prøve at arbejde på en anden måde for at se, om det gør en positiv forskel for beboere, der har brug for hjælp til at komme i arbejde. Mandag og torsdag holder to jobcenter-medarbejdere samtaler i de nye hyggelige lokaler. Torsdag kl.13-15 kan alle komme ind fra gaden, hvis man har brug for vejledning om stort og småt fra Jobcenteret eller en boligsocial medarbejder.

1. FEBRUAR 2023

BOLIGSOCIAL KONFERENCE 2023  

konference

Sæt kryds i kalenderen onsdag d 7. juni kl. 17-20, hvis du vil være med, når vi inviterer til konference om det boligsociale arbejde i Albertslund. Program og tilmelding bliver meldt ud her på siden, så snart det er klar.

 

 

 

 

30. JANUAR 2023

NY PODCAST OM BYGGEFAG  

mO OG lAM

Kan man blive leder som 23-årig? Kan ens forældre være stolte af, at man får et svendebrev? Og kan man virkelig købe moderkager hos bageren? Der er både grin og alvor, når Mo og Lam taler byggefag og håndværksuddannelser i ny podcast-serie. De to boligsociale medarbejdere er selv faglærte og har masser af sjove historier fra livet som håndværker. I podcasten inviterer Mohammed og Lam hver gang en gæst med viden om et håndværksfag for at høre om deres vej fra folkeskole til udlært. Du kan høre podcasten på Spotify, og andre tjenester.

 

20. DECEMBER 2022

SOCIALØKONOMI GØR EN FORSKEL  

VOKS P EGEN BEN

Det startede som en af flere opgaver i en boligsocial helhedsplan: Kan socialøkonomi gøre en forskel i et alment boligområde med høj ledighed? Svaret er ja! Det ved vi nu, hvor VOKS - planter med omtanke har levet tre år. En forankret socialøkonomisk virksomhed. En rummelig lokal arbejdsplads. 40 afsluttede joboptræningsforløb. 15 %, der er kommet i job. Mere end 50 %, der oplever styrket arbejdsevne. Fire nye flexjobstillinger. En grøn oase i boligområdet AKB Hedemarken. Fokus på bæredygtighed i hverdagen. Det er nogle af de resultater, som vi er stolte over at kunne præsentere. Det er den eksterne evaluator Social Respons, der har fulgt VOKS de første tre år. Du kan læse hele  evalueringsrapporten her. Vi siger tak til Velux Fonden, som har hjulpet VOKS godt fra start. Fremover skal VOKS stå på egne ben - og det vil sige løbe rundt økonomisk.

 

10. OKTOBER 2022

BYGGEFESTIVAL  

byggefestival

Med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond glæder vi os til i weekenden at invitere til Albertslunds første byggefestival. Det foregår lørdag d. 15. og søndag d. 16. oktober fra kl. 10-16 på arealet mellem Bækgården og Kildegården. Du skal ikke tilmelde dig. Bare kig forbi! Og tag familien og naboen med - det bliver sjovt! Der er noget både for dem, der vil bygge noget at tage med hjem, dem, der vil være med til at lave kunst eller møbler til boligområdet, og dem, der bare vil snuse lidt til nogle af de byggefag, der vil være repræsenteret på festivallen. Vi byder på frokost og godt humør.

 19. SEPTEMBER 2022

VÆRTER TIL PODCAST SØGES  

PODCAST HJEMMESIDE

Med støtte fra Tuborgfondet kan vi nu invitere et nyt hold unge til workshop, hvor man lærer at bruge sin stemme - både igennem produktion af podcast og ved at deltage i demokratiet. I godt selskab med journalist Souha Al-Mersal skal vi nemlig varme op til det kommende folketingsvalg. Hvad har det med dig at gøre? Det finder vi ud af sammen. Læs mere her og søg om en plads på workshoppen ved at kontakte Mai på 60 35 46 30 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

8. AUGUST 2022

TAL-DANSK-CAFÉ 

tal dansk cafe

Så er sommerferien slut, og Tal-Dansk-Caféen har igen åbent hver torsdag kl. 10-12 i Lærestedet på Hedemarksvej 16. Caféen er et tilbud for dig, der ønsker at blive bedre til dansk. Vi sørger for at matche dig med en dansktalende og have emner klar, der passer til dit niveau. I Tal-Dansk-Caféen får du et nyt netværk og et fællesskab, hvor du kan øve dig i at tale dansk, så du er klar til at begå dig i samfundet, på uddannelsen og på arbejdsmarkedet. Hvis du ønsker at blive bedre til dansk, eller være frivillig samtalepartner og hjælpe til i caféen, så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. på tlf. 60 35 46 39.

 1. JULI 2022

VELKOMMEN TIL LINE 

LineAoussar

I dag tiltræder Line Aoussar som boligsocial koordinator i ABC. Line har allerede i nogen tid været tilknyttet Tal-Dansk-Caféen, men fremover vil man også kunne møde Line bl.a. i Babygruppen og Café Stjernedrys. Line kender ABC og Albertslund fra tidligere, hvor hun både har skrevet sit speciale hos ABC og været ansat som studentermedhjælper. Hun kommer nu fra en stilling som sprogkonsulent og har en masse viden med sig om uddannelse og sprogtilegnelse. Velkommen tilbage, Line.

 


21. JUNI 2022

VERDENS FEDESTE FRITIDSJOB

dommerkursus

Den 10., 11. og 15. september kommer DBU til Albertslund for at uddanne et hold fodbolddommere. Du kan være med på kurset, hvis du er mellem 12 og 18 år og kan deltage alle tre dage fra kl. 8.30-16.00. Efter kurset kan du komme ud og dømme fodboldkampe - og få penge for det. Det er gratis at deltage i kurset, og der er morgenmad og frokost. Tilmelding til Mohammed senest d. 17. August på 60 35 46 36 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

 

15. JUNI 2022

JOBPLANETEN ALBERTSLUND

jobplanenten web

De næste fire år har ABC også fokus på fritidsjobs inden for bygge og anlæg. Den A. P. Møllerske Støttefond har nemlig beviliget 4.595.000 kr. til en indsats, der har til formål, at flere unge tidligt stifter bekendtskab med mulighederne for job og uddannelse inden for byggeriet. Indsatsen hedder Jobplaneten og er inspireret af projekter, der allerede kører i Greve, Køge og Roskilde. I styregruppen deltager ledelsen fra BO-VEST, KAB, Enemærke og Petersen, Jobcenteret og skoleområdet. Andreas Mørch er projektleder.

 

19. APRIL 2022

SPORT OG LEG I BOXEN 2620

boxen2620

Vær med lørdag d. 23. april kl. 12-15, når Boxen 2620 Streetgames åbner for i år! Tag din søster, bedste ven eller en anden barnlig sjæl i hånden og kig forbi! Der vil være forplejning og masser af leg. BOXEN holder åbent hver lør-søndag kl. 12-15 frem til slutningen af september. BOXEN ligger ved Klub Nord på Stensmosevej 14 og er fyldt med sports- og legeudstyr. Du kan helt gratis prøve kræfter med alt fra vikingespil til rulleskøjter. Der er udstyr og legetøj til både små og store. Der er to unge ansatte klar til at hjælpe dig. Alle børn og barnlige sjæle er velkomne - også forældre og bedsteforældre!

 

31. MARTS 2022

ÅBENT HUS I FØDSELSDAGSRUM

bent hus fdselsdagslokale BloklandSjakket og Bloklands aktivitetsudvalg inviterer indenfor, når boligområdet indvier et nyt rum, særligt indrettet til børnefødselsdage. Det er de unge i 'Sjakket', der har knoklet for at trylle en del af den nedlagte børnehave om. Der er malet, bygget, tænkt kreativt og gjort ved. Såvel frivillige beboere som 'Hyg og Byg' har hjulpet i processen. Det er blevet til et beboerlokale ud over det sædvanlige! Alle inviteres derfor til at komme og hente inspiration til, hvordan man skabe anderledes rammer for samvær i boligområderne. Kig forbi Blokland nr. 30 fredag d. 8. april fra kl. 15- 17.

 10. FEBRUAR 2022

STUDIEJOB I BOXEN 2620

boxen2620Vi søger 4 studentermedhjælpere til at arbejde i idrætscontaineren, Boxen 2620 Streetgames. Idrætscontaineren er fyldt med sports- og legeudstyr, og er et sted, hvor børn og unge gratis kan komme ogvære med samt møde lokale sportsforeninger. BOXEN står ved Klub Nord i Albertslund Nord (Stenmosevej 14). Den har åbent lørdag og søndag kl. 12-15 i alle weekender (og ferier) mellem april-september. Du skal arbejde ca. hver 3. weekend og 3-3½ timer pr. dag. Se, hvordan du søger her.

 

25. JANUAR 2022

MØD SJAKKET

fremtidens malereDer er nyt liv i den nedlagte børnehave i Blokland. En gruppe unge prøver sammen med boligsocial koordinator Mohammed kræfter med forskellige håndværk, mens de finder ud af, hvilken uddannelse de kunne tænke sig. Mens lokalerne stadig venter på renoveringen, vil afdelingsbestyrelsen stille et af dem til rådighed for beboere, der mangler et sted at holde fx børnefødselsdage. Mohammeds sjak har påtaget sig opgaven. Og tre af pigerne er blevet rigtig glade for og gode til at male, så måske har vi her fremtidens bygningsmalere?

 

20. JANUAR 2022

'BRUG FOR EN SNAK' RYKKER TIL BYGGEPLADS

lam og Gitte p byggepladsenUddannelsesvejleder Gitte og boligsocial koordinator Lam tager hver onsdag imod unge, der har brug for hjælp til at vælge en uddannelse, finde en læreplads eller skrive en ansøgning. Nu har de to fået lov at rykke tilbuddet ind i skurbyen i Solhusene, hvor CASA renoverer boligerne. På den måde håber de at give de unge et førstehåndsindtryk af, hvad en erhvervsuddannelse inden for byggefagene kan bruges til. Lam og Gitte sidder klar i Solhusene onsdage i lige uger fra kl. 15-17. I ulige uger foregår 'Brug for en Snak' stadig i lærestedet på Hedemarksvej 16. Alle er velkomne til at kigge forbi.

  

15. JANUAR 2022

LÆR AT LAVE DIN EGEN MUSIK

beats fra lundenOver fire intensive dage laver du musik sammen med Karim fra Soundset Copenhagen. Vi arbejder med samples, beats, toner, takter, rytmer, tekstskrivning, vejrtrækning, kreativitet, flow m.v. Og vi indspiller vores produktion i professionelt lydstudie. Vi mødes d. 28/2 kl. 16-18, 6/3 kl. 12-16, 7/3 kl. 16-20, 13/3 kl. 12-16 og 15/3 kl. 16-20. Send din ansøgning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Der kan kun være 4 deltagere ad gangen. Kommer du ikke med nu, kan du komme på en venteliste. Du behøver ikke have lavet musik før. Det er gratis at deltage, og workshoppen er gjort mulig med DPA’s midler fra Copydan Tekst og Node.

 

12. NOVEMBER 2021

STUDIEJOB

Studentermedhjlper med flair for matematikVi søger en stundentermedhjælper til vores lærested hver tirsdag og torsdag kl. 15-17, når elever fra 6.-9. klasse mødes for at arbejde i Mod på Matematik-platformen. Vi har brug for dig, der kan skabe hyggelige rammer og hjælpe, når de unge går i stå. Du er imødekommende og synes, at matematik er det fedeste i verden. Måske læser du til lærer, eller måske er du bare rigtig god til matematik og kan lide at gøre en forskel for børn og unge. Jobbet er tidsbegrænset til og med februar 2022 med mulighed for forlængelse. Send din ansøgning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Eller kontakt Trine på tlf. 60 35 46 34.

 

10. NOVEMBER 2021

UNGE KLAR MED NY PODCAST

Stemmer fra LundeNDe seneste uger har en gruppe 12-17 årige arbejdet med stemmetræning, podcast og kommunalpolitik på vores kontor i Blokland. Med coaching fra journalist Souha Al-Mersal, der selv kommer fra Albertslund, har de unge nu lanceret 1. episode af deres podcast, hvor de tager ordet fra de voksne og giver byens yngste borgere en stemme. Du kan finde podcasten Stemmer fra Lunden på Spotify eller der, hvor du plejer at lytte til dine podcasts.

   

5. NOVEMBER 2021

MANGLER DU JOB ELLER LÆREPLADS?

renoveringsteamet

Står du og mangler et job? Måske kan vi hjælpe dig videre med et job i byggebranchen. Både hvis du er klar til et fuldtidsjob eller er interesseret i et flexjob eller et job med løntilskud. Fik du aldrig gjort 9. klasse færdig? Fandt du ud af, at gymnasiet ikke var noget for dig? Eller droppede du ud efter grundforløbet? Tænker du på at gå i gang med en erhvervsuddannelse? Brug for lidt vejledning fra nogen, der ved, hvordan det er? Eller er du i gang, men mangler en læreplads? De store renoveringsprojekter i Albertslund skal ikke kun forbedre boliger, de skal også gerne få flere i arbejde og en uddannelse inden for byggefagene - det har AB og VA sat sig for. De kommende år skal Blokland, 4 syd & 4 Nord, Galgebakken, Hyldespjældet, Toften, Solhusene, Bæk- Fosgården, AB Nord, Kanalens Kvarter og Etagehusene renoveres. Det giver nye muligheder for jobs lokalt. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre nærmere om dine muligheder. Både Lam og Mohammed er uddannet håndværkere; de ved, hvad de taler om. Du kan også kigge forbi den åbne rådgivning ”Brug for en snak”, hvor Lam og uddannelsesvejleder Gitte kan hjælpe dig videre hver onsdag eftermiddag fra kl. 15.00 – 17.00, lige uger i Bækgården 17 og ulige uger på Nyvej 16.

 

 11. OKTOBER 2021

MOHAMMED SKAL HJÆLPE MED AT FINDE LÆREPLADS

MohammedIssa

ABC har fået en ny medarbejder: Mohammed Issa. Mohammed skal sammen med Ingrid og Lam arbejde for at flere albertslundere kommer i lære og i arbejde i forbindelse med de store byggesager, der er i AB og VA's boligområder de kommende år.  Mohammed har selv en baggrund som VVS'er og kender derfra til de tekniske uddannelser og til arbejdsdagen på en byggeplads. Hans opgave bliver at matche unge, der søger læreplads med mestre, der vil tage lærlinge, samt generelt at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelserne og de gode jobmuligheder, der er i byggebranchen. 

  

22. SEPTEMBER 2021

SKAL DIT BARN HAVE EN LEKTIEVEN?

lektievenner

Vi har indgået et samarbejde med Red Barnet om at udbrede deres nye koncept 'lektievenner'. Under Corona viste det sig, at lektiehjælp online fungerede rigtigt godt, og mange frivillige meldte sig. Så nu bredes tilbuddet ud. Lektievenner er voksne, der sidder klar til et online-møde en gang om ugen for at hjælpe det enkelte barn med lektierne eller med fag, de har svært ved. Lektievennerne er også gode til at interessere sig for hvordan det i det hele taget går i skolen. Har dit barn brug for en lektieven, så se mere her

 

3. SEPTEMBER 2021

NY PODCAST FOR OG MED UNGE

Stemmer fra Lunden

Er du én af værterne på ny podcast? I efterårsferien starter ny podcast-serie med og af unge fra Albertslund (13-17 år). Første episode handler om, hvad der optager unge i vores lokalområde, og hvad du gerne vil sige til dem, der bestemmer i byen, nemlig kommunalpolitikerne.

Med vejledning fra journalist Souha Al-Mersal kommer du til at lære om journalistens rolle, podcast-mediet, og hvordan man kan bruge det. Vi taler om interviewteknik, samtaleteknik, speak og sprogbrug, om hvad der er kommunalpolitik, og om hvordan man bygger en god historie op. Vi udvikler et stærkt koncept, finder på et godt navn og vælger den rigtige jingle. Og så skal vi træne stemmeføring og overvinde evt. mikrofonskræk. Til sidst skal vi indtale 1. episode.

Vi mødes d. 21. oktober kl. 12-16, d. 22. oktober kl. 12-16, d. 5. november kl. 16-19 og d. 6. november kl. 12-16. Det er gratis at deltage, men der er begrænsede pladser. Så skynd dig at tilmelde dig til Mai på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 60 35 46 30.

 

20. JULI 2021

FISKETUR PÅ ØRESUND

Fisketur p resund 1 august Plakat A3 003

ABC og Natur & Ungdom inviterer forældre og børn på kuttertur d. 1. august. Deltagelse er gratis, men har I ikke selv fiskegrej, kan det lejes for 100 kr. pr. person. Med i prisen får I et års medlemsskab af foreningen Natur & Ungdom. Se mere her. Tilmelding til boligsocial koordinator Andreas på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 60 35 46 38.

 

 

 

15. JULI 2021

HYG & BYG

HYGOGBYG

ABC har fået lov at låne de tomme lokaler i Ungehuset i Hedemarken til at lave et lærested. Et lærested er et sted, hvor man efter skole kan få styrket sine personlige, sociale og faglige kompetencer på en anderledes måde end i skolen. Over sommeren bygger boligsocial koordinator Andreas et udekøkken på terrassen sammen med unge på 12 år og opefter. Andreas har en baggrund som både snedker og designer, så der er nok et par fif at hente, hvis man interesserer sig for håndværk. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil være med, eller kig forbi.

 

12. JULI 2021

LEDIG STILLING: FLERE LOKALE I JOB OG i LÆRE

lreplads

De kommende år skal vi arbejde for at få flere lokale i arbejde og i uddannelse gennem de mange byggesager, som AB og VA gennemfører i deres boligområder i Albertslund. Vi har en ledig stilling til dig, der kender dagens gang på en byggeplads, er god til at komme i kontakt med alle slags mennesker og til at bygge bro. Du kommer nemlig til at være opsøgende over for både unge og entreprenører, ligesom du skal matche de rigtige unge med de rigtige mestre og sørge for at samarbejdet glider let for alle parter. Se, hvordan du søger jobbet her.

 

 10. JULI 2021

BOOTCAMP FOR DIG, DER VIL I GANG

bootcamp tttere p job

Den 4., 5. og 6. august inviterer vi til tre inspirationsdage for dig, der gerne vil i job eller videreuddannelse eller bare trænger til lidt nye inputs. Der bliver både noget til krop og sjæl, hjerne og hjerte. Se programmet her. Det er gratis, der foregår i Blokland, og det bliver tre inspirerende dage i godt selskab. Tilmeld dig til Louise på 60 35 46 35 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

  

  

 5. JULI 2021

SOMMERCAMP FOR DIG, DER SKAL I 6.-7. KLASSE

badesen

I uge 31 kan du på én gang nyde det sidste af sommerferien med fede aktiviteter OG blive klar til det nye skoleårs matematiske udfordringer. Om formiddagen prøver du online programmet Mod på Matematik, mens vi hygger os i beboerhuset i Bækgården. Om eftermiddagen står den på badesøen, klatreskoven, krea-workshops og sport. Se hele programmet her, og tilmeld dig til Trine på 60 35 46 34 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Campen er støttet af Socialstyrelsen, og det er gratis at deltage.

  

 

8. JUNI 2021

LEG OG SPORT HELE SOMMEREN

Boxen 2620 streetgames 002

BOXEN er flyttet til plænen ved Ungehuset på Stensmosevej og holder åbent hver tors-søndag kl. 12-15 i skolesommerferien (uge 26-31). BOXEN er en idrætscontainer fyldt med sports- og legeudstyr. Du kan prøve kræfter med alt fra vikingespil til løbehjul. Der er altid voksne til at hjælpe dig. Der vil i løbet af sommeren være fede aktiviteter som f.eks. fodboldturnering, bål og fægtning. På www.sites.google.com/view/boxen2620 og vores Facebook-side opdateres programmet løbende.  Vi overholder selvfølgelig alle COVID-19 retningslinjer. BOXEN er støttet af Kulturministeret.

  

17. MAJ 2021

GØR EN FORSKEL FOR BØRN OG UNGE

modpa matematik logo sort

Vil du hjælpe med at holde en fed sommerbootcamp for børn og unge i Albertslund? Vi søger frivillige, der vil være med til at afholde en sjov camp og give børn og unge en god afslutning på deres sommerferie. Sommerbootcampen foregår mandag-fredag i uge 31 i Albertslund Nord. Der vil være program fra kl. 9-16 hver dag. Om formiddagen laves der matematik, og om eftermiddagen laver vi sjove aktiviteter sammen. Det kan være sport, graffiti eller en tur ud af huset.  

Arbejdsopgaverne ville være at lave aktiviteter for børn i alderen 12-14 år (6.-8.klasse), støtte og motivere børnene, når de skal arbejde med deres matematik, sørge for at inddrage alle og skabe et fællesskab. Du kan være frivillig én dag, en eftermiddag eller hele ugen. Ring til koordinator Trine Pedersen på tlf. 60 35 46 34, hvis du er interesseret og vil høre mere.

 

15. MAJ 2021

FRITIDSJOBBERE TIL BOXEN

boxen

Er du 18-25  år, og kan du bruge et sommerjob? Vi søger studentermedhjælpere til BOXEN - idrætscontaineren, der står i Albertslund Nord til sommer. Den har åbent kl. 12-15 torsdag-søndag i hele sommerferien og efterårsferien. Vi forventer, at du tager mindst 6 vagter (af 3 timers længde). 

Arbejdsopgaverne er at lave idrætsaktiviteter for børn i alderen 5-16 år, bygge bro til et aktivt fritidsliv og positive fællesskaber, planlægge forskellige events/stævner i boligområdet og at reklamere til børn og forældre i boligområdet.

Du skal være udadvendt og opsøgende, kunne komme på sjove aktiviteter, holde humøret højt i al slags vejr og kunne lide at være sammen med børn. Der bliver indhentet straffe- og børneattest. Ring til koordinator Trine Pedersen på tlf. 60 35 46 34, hvis du er interesseret og vil høre mere.

 

3. MAJ 2021

VELKOMMEN TIL ANDREAS

andreas

Vi har fået en ny kollega. Andreas Mørch er i dag startet som boligsocial koordinator i ABC. Andreas kommer især til at arbejde med læresteder for skoleelever og fællesskaber i uderum og natur. Derudover er Andreas koordinator for Hedemarkens ekstra indsats for uddannelse og beskæftigelse. Andreas har en baggrund som møbelsnedker, designer, pædagogmedhjælper og fluefisker. Han har derudover en kandidatuddannelse, som handler om samspillet mellem mennesker og rum. Andreas vil de kommende uger komme rundt i Albertslund og møde beboere og samarbejdspartnere.

   

8. APRIL 2021

BABYGRUPPEN STARTER OP IGEN

BABYGRUPPEN

Samarbejdet mellem Børnehuset Lindegården, sundhedsplejen og ABC har vist sig så værdifuldt, at det fortsætter i år. Vi inviterer derfor nu nye mødre med i gruppen. Babygruppen er for mødre, der af forskellige årsager ikke deltager i en almindelig mødregruppe, men som gerne vil møde andre mødre og samtidig lære mere om babyer. Se hvordan man kommer med her. Tidligere deltagere har været utroligt glade for den støtte, viden og det netværk, de har fået i gruppen. Du kan se en video om det her.

  

 

 23. MARTS 2021

VI SØGER EN NY KOLLEGA

byhave

Vi søger en boligsocial medarbejder, der vil være med til at skabe læresteder og fællesskaber i naturen. Er du vild med naturen? Drømmer du om at udbrede naturoplevelser til andre? Er du optaget af, at alle børn får en god uddannelse? Og er du god til at tale med mange forskellige mennesker og samarbejde med frivillige? Så er det måske dig, vi leder efter. Se hele opslaget her.

 

 

 

 

8. MARTS 2021

VÆR MED - SAMMEN I NATUREN

v r med logo oragnge

Vi har fået 430.000 kr. fra BL's vær med-pulje til et projekt, der skal få Albertslunderne til at være mere sammen i naturen. Projektet vil finde sted i 2021 og skal afhjælpe både den ensomhed og den manglende bevægelse, som corona har betydet for mange af os. Vi glæder os til at kunne invitere til fællesskaber i det fri.

 

 

 

 

 

26. FEBRUAR 2021

NYT KAPITEL I DET BOLIGSOCIALE SAMARBEJDE

ABC logo

1. marts træder en ny samarbejdsaftale mellem Albertslund Kommune, Albertslund Boligselskab, AKB Albertslund og Vridsløselille Andelsboligforening i kraft. Landsbyggefonden støtter de kommende fire år en indsats for at øge uddannelses- og beskæftigelsesniveauet i Albertslund Nord, Blokland og Hedemarken. Vi kommer derfor til at lave læresteder for skoleelever og forskellige holdaktiviteter for ledige. Uddannelsesvejledningen 'Brug for en snak' fortsætter, og der kommer et tilbud om rådgivning til voksne, der ønsker hjælp til jobsøgning eller opkvalificering. Herudover fortsætter kommunen og boligorganisationerne samarbejdet om at styrke naboskab og fællesskaber i de nævnte boligområder, men også i Kanalens Kvarter. ABC kommer også til at bidrage til mere bydækkende netværk som f.eks. Bydelsmødrene, Visionsforum og koordineringsmøder mellem boligområdernes drift, politi og DKE. Fremover er det også muligt at frikøbe boligsociale medarbejdere til opgaver andre steder i byen. 

 

17. FEBRUAR 2021

BLIV TESTET FOR COVID-19 I UGE 8-9

mobil enhed

I uge 8 og 9 kommer det mobile testcenter igen til Hedemarken. Her er alle velkomne til at møde op og blive testet hver mandag i tidsrummet fra kl. 16-20. Det foregår i i c-salen på Nyvej 23. Bemærk, at den sidste test bliver lavet kl. 20, så køen kan lukke før. Du skal ikke bestille tid. Bare kom og tag dit sundhedskort med. Børn fra 2 år kan også testes.

 

 

 

 

 

1. FEBRUAR 2021

BLIV TESTET FOR COVID-19 I HEDEMARKEN

mobil enhed

I uge 5-7 kommer det mobile testcenter igen til Hedemarken. Her er alle velkomne til at møde op og blive testet hver mandag og tirsdag i tidsrummet fra kl. 16-20. Det foregår i i c-salen på Nyvej 23. Bemærk, at den sidste test bliver lavet kl. 20, så køen kan lukke før. Du skal ikke bestille tid. Bare kom og tag dit sundhedskort med. Børn fra 2 år kan også testes.

 

 

 

 

 

14. JANUAR 2021

BLIV TESTET FOR COVID-19 I NORD

mobil enhed

I uge 4 kommer det mobile testcenter igen til Albertslund Nord. Her er alle velkomne til at møde op og blive testet fra mandag d. 25. januar til fredag d. 29. januar i tidsrummet fra kl. 10-16. Det foregår i beboerhuset i Damgården 9. Bemærk, at den sidste test bliver lavet kl. 16, så køen kan lukke før. Du skal ikke bestille tid. Bare kom og tag dit sundhedskort med. Børn fra 2 år kan også testes.

 

 

 

 

 

12. JANUAR 2021

FÅR SPONSORAT FOR FRIVILLIG INDSATS

modelvrkstedet

Modelværkstedet har modtaget et sponsorat på 20.000 kr. Det flotte skulderklap kommer fra Bergstrøm Plastteknik i anerkendelse af Modelværkstedets engagerede frivillige, der brænder for at gøre en forskel for unge mennesker i lokalområdet. I denne mørke tid, hvor værkstedets seniorer ikke kan undervise skoleelever i at bygge, designe, måle op og opfinde tekniske løsninger, hjælper Bergstrøm Plasttekniks sponsorat med at holde humøret oppe og bevare troen på, at der igen kan blive arbejdet på tværs af generationer i det lille værksted, når Corona er passeret. Vil du høre mere om Modelværkstedet, kan du kontakte Flemming Dahl på tlf. 31 79 02 23.

 

 

2. JANUAR 2021

VI ER HER STADIG

lOUISE OG MAI

ABC's kontorer er lukket pt. pga. covid-19. Men vi er her stadig! Nogle af medarbejderne arbejder hjemme, andre sidder alene på kontorerne. Du kan kontakte os på telefon eller e-mail, hvis der er brug for det kan vi mødes uden for med afstand. Se vores kontaktinformationer her. Lam og uddannelsesvejleder Gitte kan også kontaktes på facebook, hvis du er ung og har brug for en snak.

  

 

 

 

 

21. DECEMBER 2020

FARVEL OG TAK TIL CORONA-ÅRET

julekoncert KK

2020 blev ikke som forventet. Mange har lidt under frygt, indespærring og ensomhed - eller det modsatte: For meget tid lukket inde i lejligheden med hele familien. Men 2020 var også året, hvor familierne havde mere tid sammen og lærte hinanden bedre at kende; året hvor vi blev mere opmærksomme på naboer med brug for hjælp; året hvor vi i højere grad lærte at bruge byens uderum og natur; og året hvor altanerne virkelig kom til deres ret! Der er blevet klappet, sunget, vinket og danset på altanerne. Og det kunne vi vel egentlig godt fortsætte med, uanset hvad fremtiden bringer? I ABC's sekretariat har vi måtte tage telefoner, sociale medier, hjemmearbejdspladsen og online-møder i brug. Vi har måtte sige farvel til gode kollegaer. Og vi har været i tvivl om, der var råd til boligsocialt arbejde i fremtidens Albertslund. Nu ser vi frem til 2021 med fornyet energi og optimisme. Det boligsociale samarbejde i byen fortsætter. Der er nye spændende indsatser i støbeskeen. Og corona skulle gerne snart være en saga blot. Så vi ønsker alle beboere og samarbejdspartnere en fredfyldt jul og et godt nytår!

 
18. DECEMBER 2020

FARVEL TIL JEPPE OG EMILIE

jeppe 2

Når vi siger farvel til 2020, skal vi desværre også sige farvel til boligsocial koordinator Jeppe Jensen og til vores studentermedhjælper Emilie Panduro. Emilie skal i sin sidste praktik på pædagog-studiet, og Jeppe har fået job i den boligsciale helhedsplan i Brøndby Strand. Jeppe og Emilie er ikke mindst kendt fra familieaftenerne, hvor de det sidste år er gået foran med alternative måder at mødes på: Mindre grupper har lavet mad over bål, været på ture ud i det grønne og har formidlet idéer til familieaktiviteter i facebook-gruppen 'Børnefamilier Albertslund - tips og tricks'.  
Vi kommer til at savne Jeppe og Emilie, men ønsker dem held og lykke med deres nye spændende udfordringer.

 

 3. NOVEMBER 2020

BLIV TESTET FOR COVID-19

mobil enhed

Nu kan du igen blive testet lokalt i Albertslund uden tidsbestilling. Det foregår i AB Nords beboerhus i Damgården 9 fra onsdag d. 4. november til søndag d. 8. november. Alle dage i tidsrummet 10-16. Vær opmærksom på, at køen lukkes kl. 15.30, så kom i god tid. Alle, der er fyldt 2 år kan blive testet. Du skal ikke bestille tid. Men medbring gerne dit sundhedskort. 

 

 

 

 


22. SEPTEMBER 2020

GIV OS DIT INPUT TIL FREMTIDEN

workshop

Den boligsociale helhedsplan 2017-20 ophører 31/12 2020. De næste fire år kan Landsbyggefonden kun støtte med det, de kalder en 'knage' - en langt mindre bevilling, som er beregnet til at hænge noget andet på. Skal det boligsociale samarbejde i Albertslund (kaldet ABC) bestå, kræver det derfor både nytænkning og andre finansieringsmuligheder. Grundet Covid-19 har vi måtte aflyse det planlagte ressourcenetværksmøde, hvor vi skulle brainstorme sammen på tværs af boligafdelinger, forskellige dele af kommune og andre aktører i byen. Den kommende tid indhenter vi i stedet idéer, ønsker og pointer gennem telefonsamtaler, online møder, og hvad der ellers kan lade sig gøre. Vil du give dit indspark til fremtiden for det boligsociale arbejde, kan du gøre det her. Hvad skulle der hænge på 'knagen', vis det stod til dig? 

10. SEPTEMBER 2020

IGEN MULIGHED FOR COVID-19 TESTS LOKALT

mobil enhed

I uge 41 kommer det mobile laboratorium igen til Albertslund. Mandag d. 5. oktober kan man blive testet i Frivilligcenteret på Bygangen 25. Tirsdag d. 6. oktober rykker testcentret til Kanalens Kvarter 198, og onsdag d. 7. og torsdag d. 8. oktober kan man blive testet i fælleshuset i Blokland 34A. Fredag d. 9. oktober er testcentret hos Islamisk Center Vest. Alle dage i tidsrummet 10-16. Vær opmærksom på, at køen lukkes kl. 15.30, så kom i god tid. Alle, der er fyldt 2 år kan blive testet. Du skal ikke bestille tid. Men medbring gerne dit sundhedskort. 

  

  

 

9. SEPTEMBER 2020

AFLYST!!!! INVITATION: AKTIVE BOLIGOMRÅDER I FREMTIDEN

workshop

GRUNDET COVID-19 MÅ VI DESVÆRRE UDSÆTTE MØDET, TIL DET IGEN ER MULIGT AT FORSAMLES.
Den 29. september inviterer vi aktive beboere, bestyrelser, foreninger og ansatte i kommune og boligselskaber til en række workshops, der skal kvalificere det fremtidige sociale arbejde i byens boligområder. Vær med, når vi sammen kommer på de gode idéer. Nogle idéer kan bæres videre i den nye boligsociale helhedsplan for 2020-24. Andre kan der måske fundraisies til andre steder. Og atter andre kan boligafdelinger og kommune måske virkeliggøre sammen, uden at det kræver ekstra ressourcer. Vi håber, at corona-situationen tillader os at mødes fysisk med god afstand. Men endelig placering udmeldes først efter tilmelding, når vi ved, hvor mange der ønsker at deltage i hver workshop. Find invitationen her.

  

 

7. SEPTEMBER 2020

LBF VIL STØTTE IGEN
ABC logo

Fire af de seks boligafdelinger, der har søgt om støtte til en ny boligsocial helhedsplan, er blevet prækvalificeret af Landsbyggefonden. VA Blokland, AB Nord, VA Bæk-Fosgården og AKB Hedemarken kan derfor se frem til boligsocialt arbejde i fire år mere. Der er dog tale om en langt mindre bevilling end tidligere. Helhedsplanen kommer kun til at have to medarbejdere (mod 7 idag). Men Landsbyggefonden betragter støtten som en 'knage', som man kan hænge andre projekter og samarbejder op på. Hvad der skal hænges på knagen, afhænger dels af kommunens og boligselskabernes ønsker, dels af hvilke eksterne midler, vi vil kunne fundraise i de kommende år. Frem mod den 3. november skal der udarbejdes en boligsocial helhedsplan i samarbejde mellem boligselskaber og kommune.

  

1. SEPTEMBER 2020

USIKKER FREMTID FOR ABC
ABC logo

Siden boligforliget har Albertslund Kommune og boligselskaberne været i dialog om, hvad der skal ske med det boligsociale samarbejde efter 2020. Hidtil har størstedelen af den boligsociale indsats været finansieret af Landsbyggefonden og en mindre del af kommunen og de deltagende boligorganisationer/afdelinger. Regeringen har imidlertid ikke afsat midler til boligsocialt arbejde i det seneste boligforlig. Det betyder, at Landsbyggefonden har langt mindre mulighed for at støtte boligsocialt arbejde fremover. ABC's bestyrelse har valgt alligevel at søge og håber, at nogle af byens almene boligområder kan komme i betragtning til en mindre bevilling de næste fire år. Det afventer vi nu svar på. Helt sikkert er det, at der kommer til at ske noget nyt ved årsskiftet, hvor ABC's nuværende bevilling udløber. Der kan være forskellige scenarier for fremtiden: Ét er, at ABC fortsætter med et enkelte par medarbejdere, der, betalt af Landsbyggefonden, primært arbejder med at øge uddannelse og beskæftigelse - og med at fundraise fra andre fonde og puljer. Et andet er, at Kommunen og boligorganisationerne i højere grad selv finansierer samarbejdet, og dermed også får større frihed til at bestemme, hvad indsatsen skal fokusere på. Endelig er der den mulighed, at der på sigt ikke længere er brug for boligsocialt samarbejde i byen, men at parterne løser opgaverne hver for sig. Det bliver spændende at se, hvor det hele lander i løbet af efteråret.

 

14. AUGUST 2020

BLIV TESTET FOR COVID-19 I BOLIGOMRÅDET

mobil enhed

Nu har du chancen for at blive testet for corona lokalt i Albertslund. Kommunen har fået mulighed for at få besøg af et mobilt testcenter. Vi kan derfor tilbyde tests mandag d. 24. og tirsdag d. 25. august i C-salen i Hedemarken, Nyvej 23 samt onsdag d. 26. og torsdag d. 27. august i Albertslund Nords beboerhus i Damgården 9. Alle, der er fyldt 12 år, er velkomne fra kl. 10-16. Man skal ikke bestille tid, men medbring gerne dit sundhedskort. Bliv testet og hjælp med at stoppe smittespredningen i Albertslund, så vi kan gå et godt efterår i møde.

  

 

30. JULI 2020

FRIVILLIGE GENBRUGSKONSULENTER SØGES

VOKS

Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker og miljø? Til den socialøkonomiske virksomhed VOKS søger vi frivillige, som vi hjælpe med at skaffe genbrug, der kan blive til en del af de lækre plantedekorationer, som man kan købe eller abonnere på hos VOKS. Der vil være mulighed for at sætte din ordenssans, kreativitet og talegaver i spil.  Andre kompetencer, der også kan komme i spil, er flair for design og æstetik og ikke mindst dit blik for genbrugspotentialer. Se stillingsopslaget her.

 

  

 

27. JULI 2020

HEDEMARKEN I BEVÆGELSE

hedemarken i bevgelse

Sommeren står på vandreture i naturen, yoga i det fri og sved på panden. Corona har sat en stopper for mange aktiviteter, og vi har nok alle brugt mere tid end sædvanligt hjemme i sofaen. I Hedemarken har vi måtte lukke Netværket, der eller skulle hjælpe ledige i arbejde. I stedet tilbyder vi nu både ledige og andre en enestående mulighed for at komme i form - helt gratis. Der kører en bootcamp for dem, der vil gå all-in og lave en ændring i deres liv. Men der er også mulighed for bare at deltage en gang eller to om ugen. Se hele programmet her. Der er fortrinsret for dig, der bor i Hedemarken, Blokland, Nord og Kanalens Kvarter. 

 

 

23. JUNI 2020

NYE ROLLER I ABC

lOUISE OG MAI

Mai Green Petersen har d. 1. juni overtaget funktionen som sekretariatsleder i ABC, efter at vi måtte sige farvel til Lotte Thiim Bertelsen. Mai var også sekretariatsleder fra 2008-15, så hun er har erfaringer med alle opgaverne i sekretariatet. Louise Østergaard Andersen er samtidig blevet souschef. Louise har de senere år taget en lederuddannelse, så hun er også helt klar til opgaven med at lede både projekter, økonomi og personale. Sammen skal Mai og Louise styre ABC igennem en lidt speciel tid, hvor vi skal afslutte en helhedsplan ved årets udgang, og samtidig afklare, hvad fremtiden skal være for det boligsociale arbejde i Albertslund. Rokaden betyder også, at nogle af de opgaver, som Mai og louise tidligere har taget sig af, fremover bliver varetaget af andre i teamet.

 

26. MAJ 2020

BOXEN - 2620 STREETGAMES

boxen2620

I samarbejde med Albertslunds Get2sport-koordinator har ABC fået støtte fra Kulturministeriet til en idrætscontainer. Vi kalder den ’Boxen – 2620 Streetgames’. Vi har fyldt den med idrætslegetøj, ansat nogle studerende, arbejder sammen med idrætsforeninger i Albertslund, og henover sommerhalvåret inviterer vi – ikke indenfor men udenfor – til leg og aktiviteter for børn og unge. Der vil være ting, man kan låne og lege og spille med selv. Og der vil være voksne, der hver dag sætter nogle aktiviteter i gang. Albertslunds idrætsforeninger vil have gæsteoptrædender hos Boxen, og hvis du bliver nysgerrig på en sportsgren eller en forening, hjælper vi dig gerne videre. Boxen kommer til at have åbent i alle weekender og skoleferier til og med efterårsferien. I 2020 står Boxen i Hedemarken – men alle børn og unge er selvfølgelig velkomne – og til næste år flytter den til et andet boligområde.

  

13. MAJ 2020

GÅ TIL KONCERT PÅ ALTANEN

altankoncerter

I denne uge har Kanalens Kvarter og Blokland inviteret Trolle & Tormod til at bringe lidt fest ind i corona-hverdagen. Onsdag kan Kanalens beboere gå til koncert på deres altaner, når der i løbet af eftermiddagen og aftenen spilles op i gård 1-7 efter tur med en halv times mellemrumTorsdag er det Bloklands beboeres tur til at synge og danse sammen hver for sig, når der mellem kl. 16.30 og 18.30 spilles fire minikoncerter henholdsvis foran nr. 10, foran fælleshuset, foran nr. 52 og til sidst mellem de små blokke.

  

28. APRIL 2020

NYE STUDIEJOBS

idrtscontainer

Er du studerende, og kunne du tænke dig at arbejde sammen med 5-7 andre studerende? Har du lyst til at lave aktiviteter for børn og unge i alle weekender og feriedage fra pinsen til og med efterårsferien i tidsrummet kl. 11.00 – 15.00? Er du mindst 18 år? Og har du erfaring med idræt og pædagogisk arbejde med børn? Så er det måske dig, vi skal bruge til et nyt spændende idrætsprojekt i Hedemarken. Se stillingsopslaget på BO-VEST's hjemmeside

  

 

23. APRIL 2020

GRATIS HUSLEJE OG ANDRE PRÆMIER

naboskabsundersoegelsen

Naboskabsundersøgelsen er nu afsluttet i Albertslund Nord, Kanalens Kvarter og Blokland. Det bliver så spændende at dykke ned i den store mængde data. Men inden da har vi nogle konkurrencer, der skal afgøres. Vi havde udloddet et mosaik-kunstværk til det boligområde, der fik den højeste svarprocent. Det var meget tæt løb med 32,0 % i Kanalen, 33,1 % i Blokland, og 33,3 % i Nord. Men det betyder atså, at interesserede beboere i Nord sammen med en kunstner vil lave et kunstværk i gadebilledet, så snart det bliver muligt. Tillykke til Nord! Og stor tak til alle der har svaret! At så godt som en tredjedel af alle beboere over 6 år har deltaget, givet resultatet stor tyngde. D. 30. april trækker vi lod om en måneds gratis husleje og andre utrolige præmier blandt deltagerne. Da vi ikke kan holde en stor kårings-fest lige nu, foregår det på ABC's facebook-side som livestreaming. Så følg med og se, om du er en af de heldige.

 

22. APRIL 2020

VI HOLDER STADIG AFSTAND

alt bliver godt igen

Det går stadig godt med at holde afstand i udearealerne og holde modet oppe med klapsalver på altanerne. ABC's kontorer er fortsat lukkede for henvendelser, men vi skiftes til at være på kontorerne og arbejde hjemme. ABC's medarbejdere kan kontaktes på telefon og e-mail. Vores kontaktoplysninger ligger lige her. Fysiske møder og arrangementer er stadig aflyst eller udsat, men vi regner med snart at kunne forsamles i mindre grupper igen. VOKS, den socialøkonomiske blomsterbutik på Nyvej 23, er igen åben med forskellige forholdsregler, så støt endelig det gode formål, hvis du trænger til en bæredygtig plante eller en smuk gave til en, som du har kær.

 

 

31. MARTS 2020

CORONA-UPDATE

altanklap

Stor ros til alle beboere! Mange bliver hjemme, og de fleste er gode til at holde afstand på legepladser og andre samlingsteder. Husk, at I gerne må hjælpe hinanden i denne tid - bare I holder afstand. Måske er der nogen i opgangen, der ikke kan komme ud at handle? Eller som ikke forstår de mange informationer? Flere steder bliver der sunget og klappet på altanerne kl. 19.00 i en hyldest til dem, der holder hjulene i gang, og til dem, der bliver hjemme for at begrænse smittespredningen. Hvor er det dejligt at se, at der også kan komme fællesskab og sammenhold ud af denne krise. Vi følger fortsat myndighedernes retningslinjer, og ABC's kontorer er derfor lukkede. Vi håber at ses igen efter påske. Indtil da er alle fysiske møder og arrangementer aflyst eller udsat. ABC's medarbejdere arbejder hjemmefra, og man kan kontakte os på telefon og e-mail. Vores kontaktoplysninger finder man her.

 12. MARTS 2020

CORONA-VIRUS GIVER BEGRÆNSNINGER 

CORONA

ABC's kontorer er lukket, og medarbejderne arbejder hjemmefra de kommende to uger i overensstemmelse med regeringens anbefalinger. Alle fysiske møder og arrangementer er derfor aflyst eller udsat. Boligsocialt arbejde handler i høj grad om at mødes og at samle folk, så situationen begrænser vores muligheder en del. Man kan dog fortsat kontakte os på telefon og e-mail. Vores kontaktoplysninger finder man her. 
Corona-virussen har også konsekvenser for den igangværende naboskabsundersøgelse. I Albertslund Nord og Kanalens Kvarter er den afviklet næsten som planlagt. I Blokland gennemfører vi undersøgelsen ved at oprette et callcenter i stedet for at banke på dørene. I Hedemarken udsættes naboskabsundersøgelsen, indtil vi igen kan lave opsøgende arbejde. Vi opfordrer alle beboere til at passe på hinanden og hjælpe, hvor der er brug for det.

  


4. FEBRUAR 2020

NABOSKABSUNDERSØGELSE STÅR FOR DØREN 

naboskabet

Fra den 24. feburar til den 17. marts vil der blive ringet på dørene til 2.241 husstande i Albertslund. Tiden er igen kommet til den store spørgeskemaundersøgelse, som ABC har gennemført hver 4. år siden 2008. Naboskabet.dk, som vi tidligere har benyttet, er lukket ned, men vi gennemfører en tilsvarende undersøgelse, så det bliver muligt at se udviklingen i boligområdernes trivsel over tid. For at resultatet skal være interessant, skal vi have en høj svarprocent. Afdelingsbestyrelserne, ejendomskontorerne, medborgercentret og andre i lokalområderne gør derfor, hvad de kan, for at det bliver let at deltage i undersøgelsen. Deltagerne er med i lodtrækningen om blandt andet en måneds gratis husleje. Alle kræfter sættes ind. Det har tidligere givet helt op imod 50 % besvarelser. Og det er vel at mærke 50 % af samtlige beboere på 6 år og opefter! Undersøgelsen giver nemlig afdelingsbestyrelserne mulighed for at få feedback, også fra de beboergrupper, der som oftest ikke deltager aktivt i beboerdemokratiet. Og det giver såvele børn som voksne mulighed for at komme med ønsker og idéer til, hvordan boligområdet kan blive endnu bedre. Her kan du se nogle af resultaterne fra sidste undersøgelse i 2016.

 

1. FEBRUAR 2020

BØRNEBØRNENES MADVÆRKSTED

brnebrnenes madvrksted

Går du i 4., 5. eller 6. klasse, og har du en bedsteforælder, som du kunne tænke dig at lave mad sammen med? På Børnebørnenes madværksted mødes man med andre børn og bedsteforældre og får en masse gode oplevelser sammen. I samarbejde med Hjerteforeningen kan vi invitere til 4 gange, hvor vi laver super lækker mad sammen. Vi skal både lave morgenmad, madpakker, lækre eftermiddagssnacks og festmåltider. Og selvfølgelig slutter vi hver gang med at spise sammen. Har du ikke bedsteforældre, eller bor de for langt væk? Måske har du en sød nabo eller en ven af familien som du kan tage med? Tilmeld jer til Ingrid BloklandDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 60 35 46 72.
Vi mødes i Skolekøkkenet på Herstedlund Skolen onsdag d. 26. februar, 11. marts, 25. marts og 8. april 2020. Alle dage fra kl. 16.00-19.00. Se mere information her.

  

31. JANUAR 2020

BLOMSTERKASSER SKAL GI' TRYGHED 

Kanalens Kvarter

Sam-færdsel stod højt på dagsordenen, da de to afdelingsbestyrelser i Kanalens Kvarter i 2018 gennemførte to områdevandringer sammen med Den Kriminalpræventive Enhed (DKE) og ABC. Der var problemer med cyklister, men især knallertkørselen var problematisk. Beboerne var bange for at blive kørt ned. Som et resultat af områdevandringen iværksatte deltagerne fra Kommunens Miljø & teknik-afdeling efterfølgende trafikmålinger for at dokumentere problemets omfang. Vi har nu fået resultaterne, og de viser, at problemet er stort. Trods forbud mod knallertkørsel, er der målt 4,2 knallerter i døgnet. Det er dog især farten, der chokerer: Gennemsnitsfarten er 40 km/timen, men der er målt helt op til 78 km/timen. Derfor sætter Albertslund Kommune nu otte store tunge blomsterkasser op to forskellige steder i Kanalgaden, så alle bliver nødt til at sætte farten ned. Det vil ske i slutningen af februar/primo marts. Materialegården vil stå for vedligehold af blomsterkasserne, så de også er med til at pynte i gadebilledet. Miljø & Teknik i Albertslund Kommune vil fortsat følge udviklingen, og hvis den er positiv efter 6 måneder, vil der eventuelt komme flere blomsterkasser til Kanalgaden. Desuden er der fra ministeriel side blevet bevilliget super gode overvågningskameraer med ansigtsidentifikation. Også et tiltag, der vil være med til at styrke trygheden i Kanalens Kvarter.

  

15. DECEMBER 2019

 KULTURSTØTTE TIL IDRÆTSCONTAINER

idrtscontainer

I samarbejde med Albertslunds Get2Sport-koordinator har ABC søgt og fået 326.000 kr. fra Kulturministeriet til en idrætscontainer. Containeren skal indeholde udstyr til forskellige sportsgrene og kan bruges som satellit af byens idrætsforeninger. Containeren vil være bemandet i åbningstiden, og ABC's lommepengeprojekt vil fremover også være koblet til containeren. Idéen er opstået efter et 3 måneders forsøg med sattelittræning i Hedemarken, hvor Albertslund Taekwondo Klub havde succes med at nå ud til børn og unge, som ikke tidligere har været en del af det organiserede idrætsliv. Det første år skal containeren stå i Hedemarken, og herefter er det tanken, at den kan flyttes til andre boligområder, så flest muligt at byens børn og unge får mulighed for at prøve kræfter med forskellige idrætsgrene og måske får lyst til at starte i en klub.

22. NOVEMBER 2019

VOKS KOM GODT FRA START 

voks bning

Det var en festlig eftermiddag, da VOKS slog dørene op d. 21. november - netop på den internationale dag for socialøkonomi. Og der var gode tilbagemeldinger fra de mange gæster, der havde fundet deres vej til Hedemarken. Boligområdets nye pavilloner og et gammelt værksted og mandskabsrum er forvandlet til et eventyrligt planteunivers, der fremover bliver rammen om et bæredygtigt arbejdsfællesskab. Hedemarken kunne også indvi sin nye gårdhave, der ligger mellem VOKS og et beboerlokale. Her bød formand for Fonden VOKS og næstformand i AKB Hedemarken Stiig Schønveller velkommen. "Det har været en lang vej hertil. Det har krævet flere års forarbejde, og nogle var ved at miste troen på det", sagde Stiig og takkede VELUX FONDEN, som støtter VOKS i etableringspioden, og som også var mødt op til receptionen. "I VOKS' bestyrelse har vi en vision om en bæredygtig fremtid - både for mennesker, klimaet og miljøet. Fælles for os er, at vi vil det her; skabe en udviling, både for boligområdet, men også for menneskerne og for vores klima."
VOKS' lille hyggelige butik, hvor man kan købe plantedekorationer, værtindegaver og juledekorationer, holder åbent mandag-torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-17.30 og den første lørdag i måneden kl. 10-15. Du kan læse mere om VOKS på www.voks.nu

 

6. NOVEMBER 2019

VOKS ÅBNER - DU ER INVITERET 

voks aabner

Det er med slet skjult stolthed og store forventninger, at vi kan fortælle, at VOKS åbner. VOKS er den socialøkonomiske virksomhed, som ABC de sidste 2 år har arbejdet på at gøre til virkelighed. VOKS står nu på egne ben med vedtægter, en bestyrelse og fast personale, der skal drive virksomheden. Dekoratørerne Fenja og Janne, og VOKS' direktør Benedikte glæder sig til at invitere kunder, beboere og andre nysgerrige indenfor, når butikken åbner d. den 21. november kl. 14-17. Alle er velkomne til receptionen.
VOKS er registreret socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at salget af de lækre bæredygtige plantedesigns til private og erhverv alene har til formål at gøre en samfundsmæssig forskel. VOKS er nemlig også et trygt og rummeligt arbejdsfællesskab, hvor ledige langt fra arbejdsmarkedet kan træne deres arbejdsevne få timer om ugen. Du kan læse mere om VOKS på www.voks.nu

  

 4. OKTOBER 2019

SEMINAR BLEV EN FEST 

midtvejsseminar

Interessen var overvældende, da ABC d. 3. oktober holdt seminar om det boligsociale samarbejde i Albertslund. 120 voksne og dertil en portion børn havde fundet deres vej til VUC, som venligt havde udlånt lokaler til formålet. På en markedsplads viste de mange involverede beboere og samarbejdspartnere indsatserne frem og fortalte om de erfaringer, som de har gjort sig de sidste par år. Aftensmaden blev spist under heftig snak ved borde, der var pyntet af den socialøkonomiske virksomhed VOKS, der netop er et af resultaterne af den boligsociale helhedsplan for 2017-20. Derefter kunne deltagerne læne sig tilbage og høre forskellige tanker og erfaringer fra hhv. Blokland, Kanalens Kvarter, Herstedøster Skole, Albertslund Nord og Hedemarken. Her blev der både grint og grædt, givet ris og ros, og der blev talt om den forskel, det boligsociale arbejde gør for den enkelte og for samfundet som helhed. 

 

 
28. AUGUST 2019

ABC GØR STATUS 

midevejsstatus

Den 3. oktober fra kl. 17-19 inviterer vi til et seminar om det boligsociale arbejde i Albertslund. Det foregår på Vestegnen HF & VUC på Gymnasievej 10. Beboere, ansatte i kommune og boligselskaber, samarbejdspartnere og andre nysgerrige er velkomne. Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest d. 23. september. Vi har udgivet et katalog med status på de mange forskellige ting, der arbejdes med i det boligsociale samarbejde i årene 2017-20. Her kan du se, hvilke indsatser der er mulighed for at høre mere om på dagen. Programmet for dagen finder du her.

 

  

  

1. AUGUST 2019

AKB HEDEMARKEN ØGER STYRKEN 

hedemarkensmedarbejder

AKB Hedemarken har oprettet en ny stilling i boligområdet. Det skyldes bl.a., at afdelingsbestyrelsen ønsker flere og andre ting for boligområdet, end det er muligt at indfri med den boligsociale helhedsplan. Laura Petra Polichinel von der Maase er ansat dels til at understøtte det frivillige arbejde i Hedemarken, dels som kommunikationsmedarbejder for afdelingsbestyrelsen. Lauras uddannelse peger hende egentlig mere i retning af markedsføring. Men da hun så den nye stilling i Hedemarken, var hun ikke i tvivl om, at det var jobbet for hende. "Det giver meget mere mening for mig at arbejde med en social bundlinje end med en ren økonomisk bundlinje", fortæller hun. Laura deler kontor med Lone Kaas på Nyvej 23 og kommer til at arbejde tæt sammen med den boligsociale helhedsplan.

   

12. JULI 2019

DIREKTØR OG MEDARBEJDERE SØGES TIL VOKS

VOKS til web

Den nye socialøkonomiske virksomhed VOKS - planter med omtanke er nu under stiftelse som en erhvervsdrivende fond. Vi er derfor glade for at kunne opslå stillingen som leder af VOKS samt to deltidsstillinger som plantedekoratører. Der er nedsat en bestyrelse for VOKS, som efter sommerferien håber at finde den helt rette person til at drive virksomheden. Opslaget vedr. lederstillingen finder du her. Klik her, for at komme til opslaget vedr. deltidsstillingerne.    

 

 

 

28. MAJ 2019

VELUX FONDEN STØTTER SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED 

VOKS til web

VELUX FONDEN har bevilliget næsten 3,5 mio. kr. til over en periode på 3 år at hjælpe 'VOKS - planter med omtanke' i gang og samtidig opsamle metodiske erfaringer, som kan bruges i andre almene boligområder. VOKS er den forretningsidé, der er kommet ud af ABC's afdækning af ressourcer og muligheder for at skabe en socialøkonomisk virksomhed i Hedemarken. Virksomheden skal gøre noget godt for både mennesker og klima. VOKS får speciale i holdbare plantedekorationer solgt til private og som planteservice til virksomheder. Samtidig skal VOKS være et rummeligt og meningsfuldt arbejdsfællesskab for borgere langt fra arbejdsmarkedet. VOKS skal efter den 3 årige etableringsperiode kunne løbe rundt uden støtte og fortsat gøre en forskel. Al indtjening geninvesteres i virksomheden og dens formål. På vores blog kan du se mere om, arbejdet med VOKS hidtil. Nu går vi i gang med selve etableringen.  

27. MAJ 2019

ABC INVITERER TIL KONFERENCE 

GAVESMLF

Sæt kryds i kalenderen torsdag d. 3. oktober kl. 17-20, hvor vi inviterer til en minikonference. Programmet offentliggøres efter sommerferien. Men vi kan allerede nu love, at du får indblik i, hvad der sker i det boligsociale samarbejde i Albertslund i disse år, og i hvad der optager beboerne i de boligområder, der deltager i ABC. Alle er velkomne, og du tilmelder dig ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Har du svært ved at vente? Så kan du smugkigge lidt her

 

 

 

 

8. MAJ 2019

EN DAG SOM VIKING

Vikingelandsbyen

I weekenden tog deltagerne i 'familieaftenerne' 1000 år tilbage i tiden og tilbragte en hyggelig søndag i vikingernes tegn. Der blev lavet vikingemad, og det var en oplevelse i sig selv at fælde et træ, som vikingerne ville gøre det. Der var højt humør hele dagen, børnene gik med geder, og der blev leget med sværd og skjold. Familieaftenerne plejer ellers at foregå hjemme i boligormåderne, hvor familier med børn mellem 1-7 år har mulighed for at mødes og spise aftensmad sammen. Hver gang er der også et tema, som man kan blive klogere på, og der er mulighed for at møde forskellige fagpersoner i uformelle rammer.

  

  

 

10. APRIL 2019

FAGLIG EFTERMIDDAG OM ABCD

56496368 2325349294181996 8052904899354034176 o

Omkring 50 personer mødte op til en eftermiddag på Rådhuset om ressourcebaseret bydelsudvikling (Asset Based Community Development). Deltagerne aktive borgere og ansatte fra boligselskaberne, Agenda Centret, Skoler, Vikingelandsbyen, Jobcentret, daginstitutioner og andre dele af Albertslund Kommune. Fælles for alle var at de var nysgerrige på, hvordan man kan arbejde anerkendende og med fokus på ressourcer. Maja Nyboe Bjerrehuus fra LEAD førte os igennem eftermiddagen. Majas plancher kan du se her. Eftermiddagen var en del af opvarmningen til midtvejsseminariet for den boligsociale helhedsplan, som afholdes d. 3. oktober kl. 17-20.

 

  

 

4. FEBRUAR 2019

AFSKEDSRECEPTION FOR TRINE SANDER

italiensk

Det er med blødende hjerte, at vi skal tage afsked med vores sekretariatsleder Trine Sander, som har besluttet at kaste sig ud i nye udfordringer. Trine har med stor energi og dedikation arbejdet for almene boligområder i Albertslund i præcis 20 år! Kom og hjælp os med at sende Trine godt afsted til hendes nye job i KAB. Onsdag d. 27. februar kl. 15.30-17.30 i fælleshuset i Blokland 34A. Alle er velkomne til afskedsreceptionen. Invitationen kan downloades her.

 

 

 

 

11. DECEMBER 2018

EN BÆREDYGTIG JUL

italiensk

I december tester vi en del af forretningsmodellen bag den socialøkonomiske virksomhed VOKS - Planter med omtanke. VOKS er endnu kun på tegnebrættet, da vi er i gang med at søge fondsmidler til startkapital. Men for at blive klogere på arbejdsgange og kundegrundlag har vi i december åbnet en pop up-shop på Biblioteket i Hedemarken. Her kan man købe den helt unikke værtindegave til julefrokosten - eller til sig selv. En bæredygtig juledekoration. Dekorationerne er blevet til i samarbejde mellem en professionel blomsterjunglør og aktive medborgere, der gerne vil bidrage til den gode sag. Planterne er holdbare og dyrket i Danmark.Lysene er lavet ud af lysestumper på Danmissions lysstøberi. Kogler er samlet i skoven af drengene i ABC's lommepenge-projekt. Grenene er 'affald' doneret af den lokale gartner. Dekorationerne er lavet i genbrugsting, der er doneret af Drivhuset og af private borgere. Og det hele kan sendes tilbage i en bæredygtig cirkel efter brug. Dekorationerne kan købes i bibliotekets åbningstid, så længe lager haves.

 

 

10. DECEMBER 2018

AFFALD PÅ EN HELT NY MÅDE

STORSKRALD the movie

I Albertslund Nord hjælper vi denne vinter ejendomskontoret med en affaldskampagne lidt ud over det sædvanlige. Vi har sammen med Agenda Center Albertslund ringet på alle dørene i to udvalgte blokke og interviewet beboerne om deres idéer til, hvordan affaldsøerne kan komme til at fungere bedre. Ejendomskontoret arbejder nu videre med beboernes idéer, som bl.a. var ekstra containere til højtiderne og bedre skiltning ved storskraldsbåsen. Ejendomsfunktionærerne har desuden lagt kroppe til en stumfilm med fif til, hvordan man holder skik på sin affaldsø. Børnene har været involveret i en workshop, hvor de lavede superhelte-kustumer af affald. Det mundede ud i tre små film, hvor affalds-heltene redder planeten. Også Byttebørsen har fået en film og arbejder på at få flere til at aflevere og hente gode genanvendelige ting, som folk bare er blevet træt af. Filmene blev vist ved en fællesspisning for de to blokke, men de kan også ses her. I det nye år arbejder vi videre med skilte og informationsmateriale.

   

12. NOVEMBER 2018

BRUG FOR ALLE UNGE

italiensk

Det gode samarbejde mellem UU Vestegnen og ABC omtales i ny rapport udgivet af Undervisnignsministeriet. Her understreges værdien af at være til stede, dér hvor de unge befinder sig - når de ikke er i skole. Man kan også læse om, hvor vigtigt det er at have en god relation til de unge - hvilket kræver både en opsøgende indsats og en oprigtig interesse i de unges liv. Boligsocial medarbejder Lam Truongs engagement er derfor også omtalt. Du kan læse rapporten her. Samarbejdet med UU Vestegnen fortsætter. Hver torsdag eftermiddag strømmer unge til pavillonerne på Nyvej 23 for at få en snak om både små og store ting og få hjælp til jobansøgninger og uddannelsesvalg.

 

 

 

10. SEPTEMBER 2018

HÆLD SOMMEREN PÅ GLAS

italiensk

Har du overskud af frugt og grønt fra din have, højbed eller altankasse? Eller vil du bare gerne lære nye måde at sylte, salte, fermentere og tørre på? Så gå med ABC i køkkenet lørdag den 6. oktober fra kl. 9.30 – 14.30. Vi har inviteret madspilds-master-chefen Georgie Børsting, der er ekspert i at konservere frugt og grøntsager. Vi får også besøg af tre albertslundere, der viser, hvordan de får sommerens afgrøder hældt på glas. Kurset er dig, der dyrker noget, der hvor du bor. Du er velkommen til at tage en nabo med. Det er gratis og inkluderer nybagte boller, lækker frokost med overraskelser, smagsprøver samt råvarer til dine egne forsøg. Se invitationen her.

 

  

 

4. SEPTEMBER 2018

HEDEMARKEN FÅR RICKSHAW

italiensk

I september ruller Naboskab På Hjul ud i Hedemarken. Det er Cykling uden Alder, der afprøver, om den allerede populære ladcykel også kan gøre glæde i et alment boligområde. Året ud har Hedemarken derfor lånt en rickshaw. Beboerne er inviteret til tre workshops i løbet af efteråret, hvor vi sammen finder ud af, hvad sådan en cykel kan bruges til i Hedemarken, og om boligområdet på sigt skal have sin egen. På første workshop deltog 12 beboere, heraf fem som nu er under oplæring for at blive 'naboskabspiloter' - det vil sige dem, der træder i pedalerne. Man skal hverken være stærk, gammel eller handicappet for at være med. Alder er underordnet. Det handler om at få vind i håret og oplevelser sammen med sine naboer.

 

 

 

23. AUGUST 2018

ITALIENSK AFTEN I BØRNENES TEGN

italiensk

I starten af sommerferien blev Café 72 i Kanalens Kvarter lavet om til en italiensk restaurant. Kokkene var 12 børn, som lavede en italiensk 3-retters menu til deres familier, der kom på besøg i restauranten senere. Børnene fik til opgave at arbejde sammen om at lave mad, dække borde pynte op og til sidst præsentere og servere maden for deres familier. Børnene arbejdede sammen om at læse og udføre det der stod i opskrifterne. De fik travlt til sidst, hvor der skulle ryddes op, og restauranten skule gøres klar til gæster, men det hele gik godt. Børnene arbejde godt sammen, de hyggede sig og levede sig ind i rollen som kokke og tjenere. Restauranten åbnede og forældrene kom ind med store smil, og blev glade for at se deres børn i rollerne som kokke og tjenere.  Alle faldt hurtigt i snak med hinanden og var imponerede over at børnene havde lavet så god mad. Formålet med sådan en dag, er bl.a., at børnene får nye relationer der hvor de bor, at de lærer at læse og udføre det der står i opskrifterne, at de arbejder sammen om opgaverne og bevarer koncentrationen. Hensigten var også at introducere børnene og deres familier for sund mad, der er let at lave. Børnene fik et opskrifthæfte med hjem med retterne. Alle var vilde med maden, og mange kommenterede meget positivt på blandt andet desserten, der var en is lavet af frosne bananer og hindbær. 

  

12. juli 2018

NYT LOMMEPENGE-HOLD ER SAT

Den gode velkomst

Fire friske drenge er gået igang med - sammen med boligsocial medarbejder Lam Truong - at løse småopgaver i lokalsamfundet. De har allerede været ude at samle affald op i Blokland, og under VM stod de i baren, da Danmark-Australien blev vist på storskærm i Albertslund Nord. Drengene får ikke løn, men 'sparer op' til en fælles oplevelse, som de selv beslutter sammen med deres forældre. Har du forslag til opgaver, kan du maile til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på tlf. 60 35 46 37. Det koster ikke noget at 'hyre' holdet. Men da det er drenge under 15 år, må det ikke være fysisk krævende opgaver. Formålet er, at drengene får ny indsigt i deres by og samtidig får en fornemmelse af, hvad det vil sige at have et rigtigt fritidsjob.

 

  

 

10. juli 2018

HVORDAN BYDER I VELKOMMEN?

Den gode velkomst

Forårets ressourcenetværk havde fokus på 'den gode velkomst'. Nu har vi samlet deltagernes bedste tips til, hvordan man tager godt imod nye i bestyrelsen, nye i boligområdet eller nye i en aktivitet. Folderen kan bruges hjemme i din opgang, din bestyrelse, din fællesspisning, dit hønselaug eller andre lokale fællesskaber, der gerne vil tage godt imod nye. Se folderen her, eller afhent den på dit lokale ABC-kontor.

 

 

 

 

18. juni 2018

OMRÅDEVANDRING I KANALEN EN SUCCES

områdevandring

Gadelamper, der ikke virker, problemer med færdsel på Kanalgaden, manglende skiltning og trygheden generelt. Det var blot nogle af de ting, der blev vendt på forårets områdevandring i Kanalens Kvarter. Det var repræsentanter fra Nærpolitiet, DKE (Den kriminalpræventive enhed) og Miljø & Teknik fra Albertslund Kommune, Klub Svanen, Albertslund Boligsociale Center samt beboere og medlemmer fra de to afdelingsbestyrelser i Kanalens Kvarter, der tog vandreturen sammen.

”Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk i starten,” siger Lone Autrup, formand for afdelingen (AB) med et blink i øjet. ”Men min skepsis blev faktisk gjort til skamme. Det var meget positivt at få mulighed for at stille spørgsmål direkte til politiet og kommunen. Få sat ansigter på hinanden og gå sammen med dem og fortælle om, hvordan det opleves for os beboere at færdes på Kanalgade og i gårdene. Jeg synes, at der var lydhørhed fra begge sider. Vi fik klar besked, og der var en stemning af, at det finder vi nok ud af. Det løser vi sammen. I kanalens Kvarter oplever vi f.eks. problemer med knallertkørsel, og beboere kan være bange for at blive kørt ned – også af cyklister i høj fart. Det var super fint at høre, hvilke muligheder Miljø & Teknik ser for, at vi kan sikre en bedre samfærdsel på Kanalgaden, når den står helt færdig”.

Elmer Jensen fra VA-afdelingen filføjer: ”Vi er også meget tilfredse med områdevandringen. Den gav os ny viden, som vi kan formidle videre til de andre beboere. Et konkret eksempel er, at nærpolitiet fortalte, at de hellere vil have et opkald for meget end et for lidt. De opfordrer alle til at henvende sig, hvis man føler sig utryg eller oplever andet, der fanger ens opmærksomhed. Ring 114 eller benyt politiets nye app.” ”Ja, vi er faktisk blevet enige om, at vi gerne vil gennemføre endnu en områdevandring til efteråret, når det virkelig er mørkt. Så opleves området igen anderledes. Det har alle parter nikket til, og det er vi rigtig glade for”, slutter Lone og Elmer samstemmende af.


28. maj 2018

STUDIETUR OM SOCIALØKONOMI

Studietur om socialøkonomi

ABC arbejder på at få mere socialøkonomi i Albertslund. Derfor inviterer vi nu på en studietur til Saxogade for at høre om Settlementets erfaringer med socialøkonomiske virksomheder. I Saxogade ønsker de at skabe et arbejdsfælleskab, der kan rumme dem, som er blevet skubbet ud af det ordinære arbejdsmarked og samtidig give kunder en mulighed for at rette deres forbrug i en socialt ansvarlig og miljømæssig bæredygtig retning. Vær med, når vi samler inspiration til det videre arbejde i Albertslund. Find invitationen til studieturen her.

 

 

 

 

15. maj 2018

BORGMESTERENS KONTOR SOM DEMONSTRATION

Grøn Dag

For tiden har Albertslunds borgmester og hans gæster fået noget nyt at se på. For at demonstrere, hvad bæredygtige plantedekorationer kan gøre for et kontormiljø, har vi haft en blomsterdekoratør med på rådhuset. Vi er helt godt tilfredse med resultatet, og det er borgmester Steen Christiansen heldigvis også. Der er ikke tale om store gulvplanter, som man ellers kender det fra traditionelle planteservices, men om mindre indslag af natur i genbrug, som taler sammen med den stil og den kunst, der i forvejen findes på borgmesterkontoret. Udsmykningen skal fungere som demonstration af den dekorationsservice, som virksomheder og institutioner vil kunne abonnere på, når en ny socialøkonomisk virksomhed åbner i Hedemarken. Virksomheden får speciale i holdbare og luftfriskende planter i genbrugsmaterialer. Det er allerede nu muligt at forudbestille abonnementer ved henvendelse til Lone Troja Kaas på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 60 66 00 60. Du kan læse mere om den socialøkonomiske virksomhed på vores blog.

8. maj 2018

ÅRETS BEDSTE SKRALDE-TUR

Grøn Dag

 Fredag d. 25. maj fra 8.30-14.30 tager vi sikkerhedshjelmene på og drager på opdagelse i affaldets verden. ABC inviterer på tur til Vest-forbrændingens gamle kontrolrum, hvor vi får en rundvisning på det store forbrændingsanlæg. Oplev de mange tons affald, store maskiner og bliv klogere på genanvendelse, forbrænding, deponi og få et større indblik i, hvordan man laver elektricitet og fjernvarme. Derefter besøger vi firmaet HCS, hvor vi får indblik i, hvordan vores bioaffald omsættes til kompost og energi. ABC sørger for frokosten og fælles transport. Vi mødes ved ABC's sekretariat i Blokland 4a kl. 08.30. Studieturen er gratis, og sidste tilmeldingsfrist er den 20 maj 2018. Der er et begrænset antal pladser, så tilmeld dig nu til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

7. maj 2018

STOR INTERESSE FOR PLANTER MED OMTANKE

GROENDAG

Ved kommunens brag af en grøn dag testede ABC konceptet for en ny socialøkonomisk virksomhed på privatkunderne. Og interessen for bæredygtige plantedekorationer i genbrug var overvældende. På fire timer solgte de to frivillige og de to medarbejdere fra ABC for 6.700 kr. Hertil kom, at vi fik vigtig feedback på de produkter, vi havde med, samt mange gode snakke om arbejdet med at etablere en socialøkonomisk virksomhed i Albertslund. Grøn Dag i Albertslund er en hel festival af bæredygtighed med tusindvis af gæster. Så det var et perfekt sted at komme i kontakt med de fremtidige kunder i den socialøkonomiske virksomhed. Forud gik to dage med produktion. Vi havde hyret en professionel blomsterbinder, som hjalp os med at skabe omkring 150 kunstværker i holdbare planter og genbrug samt at prissætte dem. Alle dekorationer er blevet portrætteret til fremtidig markedsføring og PR.

 

 26. april 2018

BLOKLAND SPISER SAMMEN

Netværket

En middag af hidtil usete dimensioner fandt onsdag aften sted i Bloklands fælleshus. Uge 17 er af Folkebevægelsen mod Ensomhed udråbt til Danmark Spiser Sammen-uge. Blokland havde i år koblet sig på kampagnen for at skabe mere fællesskab i bebyggelsen. Og beboernes opbakning til arrangementet var overvældende. Ved at ringe på alle 303 døre og invitere personligt lykkedes det at få 120 beboere med til middagen – børn, unge og ældre. Det var meningen, at arrangementet skulle foregå udendørs ved et langbord i arkaden under Bloklands imponerende lange boligblok. Men da sommervejret svigtede, kunne selskabet heldigvis rykke indenfor i Bloklands fælleshus, som var fyldt til bristepunktet med glade middagsgæster. Middagen var støttet af Nordea Fonden. Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker Folkebevægelsen mod Ensomhed at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Målet er at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes – på tværs af generationer og kulturer. Det lykkedes i den grad i Blokland denne onsdag aften.

 3. april 2018

OM MANDAGEN ER DER MODELVÆRKSTED PÅ SKEMAET

Netværket

Når klokken slår 12 om mandagen, kommer tre elever fra Herstedlund Skole ind ad døren i Modelværkstedet i Kanalens Kvarter. På det lille værksted, som er fyldt med maskiner og materialer, står tre frivillige klar til at hjælpe de unge med at lave ting i træ og metal. Modelværkstedet er et samarbejde mellem frivillige håndværkere og handymen, Herstedlund Skole og Albertslund Boligsocial Center. Projektet er støttet af Trygfonden og skal undersøge, hvordan skole og civilsamfund kan samarbejde mere til gavn for eleverne. Resul Kücükakin, som er lærer på Herstedlund Skole og ansvarlig for samarbejdet, siger: ”I skolen oplever vi, at nogle elever får utrolig meget ud af at komme hernede i værkstedet. De får nogle succesoplevelser og skaber nogle ting, som de kan fortælle om og vise frem i skolen".

Parterne har netop holdt møde for at styrke samarbejdet. ”Vi har hver vores travle hverdage og opgaver, og nogle gange er det vigtigt at mødes og lave nogle småjusteringer, for at det kører, som vi ønsker.” fortæller Louise Østergaard fra ABC. Flemming Dahl, som er finmekaniker og frivillig i Modelværkstedet fortæller: ”Man starter med en kuglepen. Den kan laves på 2 – 3 gange, og så vurderer vi derefter sammen med eleven, om de skal fortsætte hernede, og hvad de så kan tænke sig at lave. Vi taler altid med eleverne om det, og vi har altid en god dialog med dem. De skal brænde for det, de laver.” Du kan følge Modelværkstedet her.

20. marts 2018

HVAD SKAL SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED HEDDE?

Netværket

Der arbejdes på højtryk på at etablere en socialøkonomisk virksomhed i Albertslund, som både kan gøre en forskel for miljøet, lokalområdet og arbejdsløse, der har brug for opkvalificering i trygge rammer. Afskårne blomster produceres med brug af kemikalier. De transporteres over enorme afstande med høj udledning af CO2 til følge. Og så bliver de smidt ud efter højst en uge. Den socialøkonomiske virksomhed tilbyder både private og erhverv et miljøvenligt alternativ til den forurenende blomsterindustri: Plantedekorationer, der er dyrket lokalt og plantet i genbrugsting. Virksomheden har speciale i holdbare planter og planter med særligt luftforbedrende kvaliteter, som ikke bare giver ilt, men også renser luften på kontoret for giftstoffer. Du kan læse mere om tankerne bag virksomheden her.

Vi har endnu ikke fundet det helt rigtige navn til virksomheden. Vi vil derfor gerne invitere alle kreative sjæle til at komme med deres idéer. Hvad skal virksomheden hedde? Du kan sende dit forslag senest d. 23. april til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Navnet skal gerne signalere genbrug og bæredygtighed. Vinderen får direkte besked og bliver selvfølgelig takket med et af virksomhedens eksklusive planteprodukter. 

  

15. marts 2018

NYT NETVÆRK FOR JOBSØGENDE

Netværket

Den 9. april starter et nyt fællesskab for ledige, der brænder for at få et job. Det foregår lokalt i Hedemarken i nyindrettede lokaler, hvor 8 jobsøgende ad gangen kan være med. Man mødes tre dage om ugen – mandag, onsdag og fredag – fra kl. 10-12.30 og støtter hinanden i jobsøgningen. I lokalerne er der adgang til computere og printere. Og fællesskabet kan f.eks. benyttes til at skrive ansøgninger og CV, tage billeder til sin ansøgning, lave en præsentationsvideo, træne jobsamtalen og tage på virksomhedsbesøg. Netværket bygger på, at man har lyst til at sparre med hinanden. Men Elena Serafino Galioto fra Jobcentret og Lone Troja Kaas fra Albertslund Boligsociale Center står til rådighed med støtte og rådgivning. Lone tilbyder desuden individuel coaching. Man kan være med i tre måneder. For at komme i betragtning til en plads skal man til en introsamtale med Lone, som kan kontaktes på 60 66 00 60 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 2. marts 2018

DEN GODE VELKOMST

Velkomst

Vi kender alle til, hvor svært det kan være at deltage i noget for første gang. At være ny. At gå ind af en dør, hvor man ikke ved, hvem eller hvad der venter på den anden side. I boligområderne er der mange anledninger til at byde velkommen. Til nytilflytteren. Til det nye bestyrelsesmedlem. Til nye frivillige. Til nye deltagere i boligområdets sociale liv. Den 12. april inviterer ABC til en aften i den gode velkomsts tegn. Det er ressourcenetværket for naboskab og trivsel, der danner rammen om mødet, hvor der bliver gode muligheder for både at blive inspireret og byde ind med egne erfaringer. Aftenens oplægsholder er diakon Conny Hjelm, som vil servere ingredienserne til den gode velkomst. Se programmet her. Find slides fra dagens oplæg her.

 

 

15. februar 2018

NYE KUNSTNERE I BLOKART

BLOKart

Kunstnere og iværksættere i iværksætterfællesskabet BLOKart kan glæde sig over, at det heller ikke bliver i år, at renoveringen af Blokland går i gang. BLOKart ligger i en nedlagt daginstitution, som venter på en stor byggesag i boligområdet. Kreative iværksættere låner lokalerne til opstart af deres virksomheder og betaler i naturalier ved at lave frivilligt arbejde i boligområdet. Et par af de kunstnere, der siden opstarten i 2016 har brugt BLOkart som springbræt, er nu kommet videre. Det har givet plads for nye BLOKartister. Der er pt. 14 brugere, som arbejder med alt fra kunstmaling, installationer og collager til syning og bæredygtigt design. Du klan følge BLOKartisterne på facebook.

    

 

1. februar 2018

MERE END 100 FRIVILLIGE FEJRET I BOLIGOMRÅDERNE

Frivilligfejring

I januar blev der holdt nytårskur i både Kanalens Kvarter og i Albertslund Nord. I Hedemarken blev festen holdt i slutningen af 2017. Nytårskuren - eller frivilligfejringen - er den årlige fejring af aktive beboere, der i det forgangne år har lagt mange timers frivilligt arbejde til gavn for boligområdet og for andre beboere. På sådan en aften kan man læne sig tilbage, nyde lækker mad, underholdning, masser af gode taler og ikke mindst det gode selskab. Fejringen af frivillige er en tradition, som blev startet af de boligsociale styregrupper i den tidligere helhedsplan. Da der i 2018 startede en ny helhedsplan med et andet fokus, er der ikke længere penge fra ABC til nytårskurene, men boligafdelingerne i både Kanalen, Nord og Hedemarken har valgt at sætte penge af i deres egne budgetter for at kunne fortsætte traditionen. Lone Autrup, formand for AB-Etagehusene i Kanalens Kvarter fortæller, at nytårskuren er rigtig vigtig: ”Aftenen er med til at skabe sammenhold mellem de mange frivillige, og det er blevet en tradition, som mange ser frem til. Den tid og de kræfter, folk bruger på frivilligt arbejde, er med til at gøre Kanalens Kvarter til et bedre sted at bo. Mange gør en stor forskel og gør det godt, og nytårskuren er en måde at påskønne, at folk engagerer sig i boligområdet.” 

3. januar 2018

ALBERTSLUNDER MED I ADVISORY BOARD

emma

Muzhamil Akhter PÅ 18 år var en af medstifterne af virksomheden ”NGU” (never Give Up), da MIND YOUR OWN BUSINESS i 2016 gennemførte et mikrovirkosmhedsforløb i samarbejde med ABC og COOP. Nu er han en af de særligt udvalgte drenge, der indgår i et advisory board, der skal være med til at rådgive og inspirere MYOB's arbejde fremover. Blandt andet skal boardet bidrage til udviklingen af et alumni netværk, hvor drengene kan opbygge et professionelt netværk, udvikle deres karrieremæssige kompetencer og få adgang til spændende praktikpladser hos førende danske virksomheder. Se mere her.

 

 

 

20. december 2017

EMMA PÅ 13 OM SIT LIV MED ADHD

emma

Da ABC's juniorjournalist Emma i denne uge stod frem i Albertslund Posten med sin personlige beretning om en barndom og en skolegang med ADHD, tog det læserne med storm. På avisens facebook-side stømmer det ind med likes og tilkendegivelser af, at Emmas historie giver stof til eftertanke. I kommentarfeltet inspirerer Emmas åbenhed og ærlighed andre til at dele de udfordringer, de selv har haft i deres liv. Emma vil med artiklen hjælpe andre børn og deres familier til at opdage særlige behov i tide. Man skal ikke være bange for en diagnose, siger hun. For hende blev diagnosen ADHD et vendepunkt.

 

 

 

14. december 2017

ALBERTSLUND HAR FÅET 13 NYE BYDELSMØDRE

bydelsmdre

13 kvinder har i fire måneder brugt deres onsdag aften på at være på kursus. I et af beboerlokalerne i Kanalens Kvarter er de blevet undervist i samfund, familie, sundhed og kommunikation for at blive bydelsmødre. De vil alle gerne gøre en forskel for andre. Mange har gjort det i forvejen, men på kurset er de blevet uddannet i, hvordan de har gode samtaler med folk, og hvordan og hvor de kan henvise folk hen i kommunen. "Jeg har være i Danmark i 31 år, og jeg ville ønske, at kurset skulle fortsætte, og at vi skulle mødes hver anden dag", siger en af kvinderne. Selvom der har været meget på programmet hver gang, så har kvinderne alligevel nået at lære hinanden godt at kende, og det er vigtigt, for de skal fortsat ses. De nye bydelsmødre skal fra det nye år mødes med de gamle bydelsmødre, der blev uddannet i 2014, og fælles for alle er, at de både har fået en større viden, men også et nyt og større netværk.
I 2018 er der allerede ekstra undervisning på programmet og masser af idéer til aktiviteter. Bydelsmødre arbejder med samtale, netværk og brobygning og
arbejder som en del af et lokalområde, ikke som en indsats ved siden af eller i konkurrence med andre indsatser. Der er ca. 600 bydelsmødre på landsplan fordelt i 40 kommuner.


22. november 2017

FLERE BEBOERE TIL STEMMEURNERNE

kommunalvalg

Den 21. november var der kommunalvalg. ABC bakkede op om Albertslund Kommunes bestræbelser på at få en højere valgdeltagelse. Det er særligt førstegangsvælgerne og borgere med indvandrerbaggrund, der ligger lavt i valgstatistikkerne. I samarbejde med lokale ildsjæle satte ABC derfor en række aktiviteter i gang op til valget. I Blokland afholdt to kunstnere fra det kreative iværksætterfællesskab BLOKart en tegneworkshop for områdets børn. Formålet var, at de skulle lave tegninger, som kunne afleveres på valgstedet i en særlig børne-urne, når de trak deres forældre med til valg. Og søreme om der ikke var et barn fra Blokland, der vandt en iPad i kommunens konkurrence for børn! I Albertslund Nord afholdt beboercaféen Café Rødhætten inden valget en valgdebat, hvor alle partier var repræsenteret. En af bydelsmødrene var mødeleder. Og der blev drøftet familiepolitik og beskæftigelsespolitik, som er noget af det, der vedrører rigtigt mange af beboerne i Nord. To af ABC’s juniorjournalister Camille og Iqra skulle stemme for første gang. Så de var med som tilskuere, da kommunalbestyrelsen forhandlede budget, for at blive klogere på kommunalpolitik. Camille skrev siden en artikel til Albertslund Posten, hvor hun opfordrer unge til at bruge deres stemmeret. På valgdagen var der en stribe ’vi følges ad’-initiativer. I Hedemarken havde ABC i samarbejde med Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken lavet et arrangement særligt rettet mod vælgere med indvandrer-baggrund. 60 beboere mødte op til en valgfest, hvor de fik lidt at vide om, hvordan valghandlingen foregår. Derefter var der fælles afgang til Herstedlund Skole, hvor der skulle stemmes. Og selvom valgdeltagelsen i Albertslund som helhed blev lidt lavere end ved sidste kommunalvalg, ja så var der faktisk 72 flere borgere der stemte netop på Herstedlund Skole! I Kanalens Kvarter gjorde aktive beboere i beboercaféen Café 72 valgdagen til en fest. Der var hjemmebag og kaffe ’to go’. Også her og i Albertslund Nord var der meldt tidspunkter ud, hvor man kunne følges med erfarne vælgere til valgstedet. I Blokland havde ABC lånt Ungehusets bus og kunne tilbyde kørsel til valgstedet. ABC havde desuden indgået aftale med Cykling uden Alder. De tilbød at hente og bringe gangbesværede i rickshaw, og cykeltaxaerne kørte sågar helt ind i valg-salen med de ældre. Tak til alle, som deltog i det fællesskab, som Albertslunds demokrati er.


4. september 2017

GRATIS DANSKUNDERVISNING FOR VOKSNE

voksenundervisning

ABC har indgået et samarbejde med Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter. Derfor har vi onsdag d. 6. september fornøjelsen af at starte det første hold for voksne, der gerne vil blive bedre til dansk. Det er gratis at deltage, og undervisningen foregår hver onsdag og torsdag fra kl. 9.00-12.20 i Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken på Hedemarksvej 14. Interesserede kan stadig nå at henvende sig på disse tidspunkter. Undervisningen er for voksne, der skal være bedre til at læse og skrive for at komme i job, gerne vil have adgang til erhvervsuddannelserne, gerne vil kunne hjælpe børnene med lektierne eller bare gerne vil blive bedre til at læse og skrive på dansk.

 

 

 

30. august 2017

BØRNEJAZZ RYKKER IND I BLOKLAND

familie

Søndag d. 3. september kl. 13-16 inviteres alle børn og barnlige sjæle til gratis børnekoncert og musikworkshop i Blokland 34A (Fælleshuset) med Body Rhythm Factory. Fra kl. 13 bygger vi vores egen tromme ud af genbrugsmaterialer med hjælp fra Agenda Center Albertslund. Fra kl. 14 er der åben workshop, hvor I kan prøve hvordan det er, at at være "musiker". Der vil være små simple instrumenter til rådighed og vi skal danse og synge. Kl. 15 er der koncert! Vi skal opleve en blanding af fysisk og visuel musik, entertainment, publikumsinteraktioner, improvisation, skarp koreografi og gennemgående musik på højeste niveau fremført på alverdens instrumenter og rekvisitter. Koncerten starter med et kort indslag fra musikskolen hvor elever spiller et par sange. Initiativet kommer fra David Nejrup, der er manden bag BørneJazzKlubben og tidligere bruger af Bloklands kreative iværksætterfællesskab BLOKart. Arrangementet er støtter af Albertslund Kommune. 

 

12. juli 2017

FAMILIELIV PÅ PLAKATEN

familie

I efteråret tager ABC hul på temaet familieliv - familiekurser på albertslundsk manér. Den 31. august vil det nye ressourcenetværk for familie og forebyggelsesindsatsen sætte kursen for det videre arbejde. Det bliver et spændende møde, hvor familier og fagpersoner sammen skal generere idéer til, hvordan livet bliver lettere for børnefamilier i Albertslund. Find invitationen her

 Opsamlingen fra mødet finder du her.

 

 

 

 

12. juli 2017

ABC FÅR JUNIORJOURNALISTER

socialhousingfestiaval

ABC har ansat fem juniorjournalister i fritidsjob i fem måneder. Emma, Camille, Iqra, Anna og Yusuf er fem unge engagerede menneske, som udgør et rigtigt stærkt hold. De har interesse for alt fra foto og video til sociale medier og journalistik.  De fem juniorjournalister bor forskellige steder i Albertslund og har et bredt kendskab til, hvad der sker i byen. Den første opgave, de er gået i gang med, er at lave en voxpop, der skal vise, hvad børnefamilierne i Albertslund godt kunne tænke sig at gøre sammen, men aldrig får gjort. Voxpoppen skal bruges senere på året, når ABC sætter fokus på, hvordan familielivet kan blive lettere og bedre i Albertslund. Man kommer også til at kunne møde juniorjournalisterne på facebook og på ABC's blog.

  

 

20. juni 2017

ABC VED INTERNATIONAL FESTIVAL

socialhousingfestiaval

ABC's sekretaratsleder Trine Sander repræsenterede BO-VEST, da en stor international festival delte erfaringer om, hvordan almene/sociale boligorganisationer ikke bare kan give folk tag over hovedet, men også kan bidrage til velfærdssamfundet ved at inkludere flytninge og etniske minoriteter i lokalsamfundet og arbejdsmarkedet. Indsatsen med at skabe lærepladser til lokale unge i de store renoveringssager i Albertslund blev fremhævet som en af seks best practises. 

  

 

 

 

24. maj 2017

FØRSTE MØDE I RESSOURCENETVÆRK

soecialoekonomi

I Albertslunds nye boligsociale helhedsplan for 2017-20 nedsættes tre ressourcenetværk, som skal være med til at kvalificere de boligsociale indsatser. Her mødes aktører på tværs af kommune, boligselskaber, erhvervsliv og civilsamfund for sammen at skabe nye løsninger i lokalområdet.  

Når netværket omkring uddannelse og beskæftigelse mødes første gang den 20. juni er der udvikling af socialøkonomisk virksomhed på plakaten. Se programmet her.

Opsamlingen fra mødet finder du her.  

  

 

 

4. maj 2017

VI SØGER 4 JUNIORJOURNALISTER

HJEMMESIDE Juniorjournalister jobopslag

Drømmer du om at blive journalist? Eller kunne du bare godt tænke dig at prøve kræfter med blogging, video, sociale medier, interviews og anden formidling? ABC søger lige nu unge til fritidsjob som juniorjournalist.

Som juniorjournalist skal du fortælle historier om livet i Albertslund. Vi tager temaer op som f.eks. den gode nabo, det børnevenlige boligområde, den multikulturelle opgang, det gode ungdomsliv, den gode skole/uddannelse og andre emner, som du synes, er vigtige.

Du kommer til at lave interviews med meget forskellige mennesker i ABC’s og dit eget netværk. 

 Se jobopslaget her.

 

20. april 2017

BYGGESAG OG ABC HÅND I HÅND

trineI Blokland har man taget det ultimative skridt for at tænke det boligsociale arbejde og den kommende byggesag sammen. Afdelingsbestyrelsen har besluttet, at boligområdets boligsociale styregruppe fremover ikke kun skal forholde sig til den boligsociale helhedsplan, men også vil være stedet, hvor der træffes beslutninger om kommunikation og involvering i forbindelse med den fysiske helhedsplan for Blokland. I praksis betyder det, at der ikke oprettes en parrallel organisation for renoveringen, og at BO-VEST's byggeprojektleder og 12Byer fremover deltager i styregruppemøderne. Styregruppen vil mødes hver måned i stedet for hver anden. Alle parter har store forventninger til den synergi, der kan komme ud af samorganiseringen. Man kan følge med i Bloklands byggesag på denne nye hjemmeside, men byggesagen vil også gøre brug af de allerede eksisterende informationskanaler og mødesteder i boligområdet for at nå ud til alle beboere.

31. marts 2017

ORGANISATION OG LOKALT EJERSKAB

trineHvordan påvirker Landsbyggefondens nye krav om entydig ledelse det boligsociale arbejde i Albertslund? Og hvordan sikrer vi et fortsat stort engagement blandt aktive medborgere og beboerdemokratiet i Albertslund? Center for Boligsocial Udvikling har interviewet sekretariatsleder Trine Sander om ABC's organisering i den nye helhedsplan 2017-20. Se, hvad hun svarede her.

 

 

 

 

 

30. marts 2017

FLERE BYDELSMØDRE UDDANNES 

BYDELSMORI september 2017 begynder ABC og Bydelsmødrene i Albertslund uddannelsen af et nyt hold bydelsmødre. Vi inviterer interesserede kvinder til et informationsmøde den 26. april kl. 17.30-19.30 i Kanalens Kvarter 138. Her kan man høre om uddannelsens indhold, hvad det kræver at deltage, og hvilke erfaringer Bydelsmødrene fra hold 1 har gjort sig. Der vil være lidt mad og drikke, og man kan tage sine børn med. Se invitationen her.

 

 

 

 

 

6. marts 2017

MOTION OG FÆLLESSKAB FOR MØDRE

PiaDen 13. marts starter et nyt tilbud til småbørns-mødre, der vil i form efter fødsel og samtidig ud og møde andre mødre og babyer. Det foregår hver mandag i Fælleshuset i Blokland 34A.

Kl. 11-12 er der åben Baby-Café, hvor der er kaffe på kanden, frugt, legetøj og mulighed for at få en snak med andre mødre.

Kl. 12-13 er der træning. Pia Elsberg er uddannet pilatesinstruktør og pædagog. Hun underviser med fokus på ro, åndedræt, smidighed og styrke. Vi laver øvelser, som styrker kroppen efter fødslen, og hvor baby også kan være med. 

 

 1. januar 2016

ABC FÅR NYE OPGAVER

abc nyhed nye opgaver1. januar 2017 træder en ny boligsocial helhedsplan i kraft. Det medfører et nyt fokus i det boligsociale samarbejde mellem boligselskaber og kommune. Og dermed nye opgaver for de boligsociale medarbejdere. Vi har de sidste fire år arbejdet meget med at understøtte aktive medborgeres lyst til og mulighed for at gøre en forskel i deres lokalområde. Der er virkelig sket noget på den konto. Masser af netværk, aktiviteter, mødesteder, traditioner og fællesskaber er opstået. Og langt de fleste er i løbet af perioden blevet så selvkørende og forankrede, at de kan bestå uden støtte fra den boligsociale indsats. I den nye bevilling, som boligselskaberne har modtaget fra Landsbyggefonden og Albertslund Kommune, er der fokus på tre indsatsområder: 

Uddannelse og beskæftigelse har ABC arbejdet med tidligere, men de næste fire år vil socialøkonomisk virksomhed, jobsøgning, lærepladser, fritidsjobs, lommepengejobs og uddannelsesvejledning fylde en hel del. Det bliver primært Lone Kaas og Lam Cai Trung, der løfter disse opgaver.

Trivsel og tryghed er temaer, som ABC har stor erfaring med, og som det fortsat er vigtigt at holde et fokus på. Mandetimerne hertil vil dog være væsentligt færre end tidligere, og indsatsen afhænger i høj grad af boligafdelingerne og fortsat aktivt medborgerskab. Der vil i marts blive ansat en medarbejder, der kan støtte op om denne indsats. Desuden får hver af de fire lokale styregrupper hver deres kontaktperson. 

Familie og forebyggelse kommer til at have en langt større vægt end det har haft tidligere. Her kommer vi til at arbejde tæt sammen med kommunale aktører så som sundhedsplejen, tandplejen, familiehuset, børnehaver og skoler. Bydelsmødrene vil her være en vigtig aktør, og som noget nyt vil der blive arbejdet med mødrecaféer, fædrenetværk og familiekurser. Louise Østergaard Andersen og Jeppe Jensen står i spidsen for denne indsats.

ABC’s sekretariat består fortsat af to fuldtidsansatte: Trine Sander og Mai Green Petersen. Sekretariatet servicerer en ny boligsocial bestyrelse og står for personaleledelse, koordinering, vidensdeling, evaluering, dokumentation, formidling, udvikling, fundraising og økonomistyring.

 

14. december 2016

ABC’S SEKRETARIAT ER FLYTTET

abc nyhed flytning lokalerSekretariatet, der koordinerer den boligsociale indsats i Albertslund, er flyttet fra Kanalens Kvarter til Blokland. 2017 og den nye boligsociale helhedsplan begynder i nye omgivelser for ABC’s medarbejdere. Sekretariatet, der de sidste otte år har haft hjemme i Kanalens Kvarter 104, er ved årsskiftet flyttet til Blokland 4A-6A. Det boligsociale team er flyttet ind i den nedlagte beboercafé, hvor vi vil have base, ind til Blokland skal renoveres. De nye lokaler er større, og det betyder, at det boligsociale team nu får bedre mulighed for at arbejde sammen, når der er behov for det. Vi bemander fortsat lokalkontorerne i Kanalens Kvarter 100, Hedemarksvej 14 og Bækgården 17, så det er primært Trine Sander, Mai Green Petersen og Pia Elsberg, man kan træffe i sekretariatet. Men en eller flere dage om ugen vil de øvrige boligsociale medarbejdere benytte sekretariatets arbejdspladser til at arbejde med helhedsplanens nye opgaver inden for uddannelse og beskæftigelse, tryghed og trivsel samt familier og forebyggelse. Vi etablerer fleksible arbejdspladser, så vi også kan byde gældsrådgivere og evt. kommunale udstationeringer velkommen. Det var vemodigt at sige farvel til Kanalgaden og den daglige kontakt med Kanalens og Syds beboere. Men vi ser også frem til at blive en del af hverdagen i Blokland, hvorfra vi hurtigt kan komme til Nord, Hedemarken og Kanalens Kvarter. I Kanalens Kvarter har vi fået lokalkontor på AB’s ejendomskontor. Vi forventer, at den tættere kontakt med afdelingens driftsfolk, vil give en god synergi.